Steagul care a uimit întreaga lume! Este singura țară cu un papagal pe drapel

Există 195 de țări independente de-a lungul lumii, fiecare cu tradiții fascinante și o istorie îndelungată. Evident, fiecare dintre acestea are și propriul steag, care încearcă să transmită un mesaj despre cultura și statul pe care îl reprezintă. Iar, spre surprinderea multora, există și o țară anume care a pus pe steag un papagal!

Dominica este singura țară cu un papagal pe steag / foto: IStock
Dominica este singura țară cu un papagal pe steag / foto: IStock

Steagul unei țări este adesea un subiect care fascinează oamenii, datorită capacității sale de a transmite un mesaj despre cultura și statul pe care îl reprezintă. Fie că face acest lucru prin simbolistica culorilor, a simbolurilor, ori a animalelor de pe el, steagurile din întreaga lume sunt gândite să reprezinte cât mai bine valorile cele mai importante ale unui stat.

Iar, potrivit celor de la shtiu.ro, pentru o țară anume, papagalul este atât de important, încât nu putea lipsi de pe drapel.

Există trei țări în lume care au drept animal naționnal papagalul: Sfânta Lucia, Sfântul Vincent și Grenadinele, cât și Dominica. Însă, numai aceasta din urmă are această pasăre figurată pe steaul național. Această insulă micuță din Marea Caraibelor (atenție, a nu se confunda această țară cu Republica Dominicană) are pe drapel un papagal amazon verde, cunoscut și ca „Sisserou Parrot”.

Singura țară cu un papagal pe steag

Acest papagal este originar din Dominica
Acest papagal este originar din Dominica

Acest papagal superb este originar din Dominica, iar pe steagul țării se află în mijlocul unui disc roșu, ce reprezintă dreptatea socială. Cele zece stele de pe steag sunt menite să reprezinte diviziunile administrative ale țării. Iar acest papagal este o prezență comună în simbolurile de stat din Dominica!

Stema țării, adoptată pe 21 iulie 1961, conține nu mai puțin de doi papagli sisserou. Aceștia susțin un scut pe care putem vedea un bananier, o canoe, un palmier, dar și o mică broască ce trăiește în Dominica. Aceaastă mică țară insulară a obținut independența față de birtanici în 1978, iar la recensământul din 2011 s-a înregistrat o populație a țării de nu mai puțin de 71.293 de locuitori. Dominica se află la nord de Martinica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net