Străinii, îndrăgostiți de o localitate din România. Aici sunt 12 naționalități, iar unii și-au abandonat țara natală: „Nu mai avem o casă în Olanda”

România are o mulțime de locuri spectaculoase, de care străinii s-au îndrăgostit la prima vizită. Se pare că un sat din Transilvania a reușit să îi aducă definitiv aici pe cei de peste hotare și să renunțe la meleagurile natale.

Satul în care trăiesc 12 naționalități / Foto: Adobestock
Satul în care trăiesc 12 naționalități / Foto: Adobestock

Satul Richiș a cucerit o mulțime de străini

Peisajele de vis din satul Richiș, Transilvania, au reușit să îi facă pe străini să se mute în România. Antonia Timmerman și soțul său au fost primii care s-au mutat în localitatea din comuna Biertan, județul Sibiu. Cei doi au luat această decizie, după ce au ajutat un localnic cu un pachet de ajutoare, urmând să se îndrăgostească de acest loc.

În urmă cu 13 ani, și-au cumpărat aici o casă de vacanță pentru a putea veni în fiecare an și au achiziționat chiar și magazinul din satul Richiș, unde au amenajat o pensiune și au deschis o zonă de camping.

„Locuim aici, în Richiș. Nu mai avem o casă în Olanda. Nu știu cum să explic. Când iubești pe cineva, nu știi de ce iubești persoana aceea. Asta e cu România, nu? Noi suntem aici, da”, a mărturisit Antonia Timmerman pentru Digi24.

În satul Richiș trăiesc 12 naționalități

Un alt cuplu de străini susține că în Richiș predomină liniștea, iar peisajele, ulițele, mâncarea și băutura sunt elementele principale care fac acest loc să fie fermecător.

„Ţuica pe care o face soția mea. Ea face țuică. Ea o face. Ce ne mai place? Ciorba de burtă! Ciorbă de burtă! Am foarte mulți cunoscuți care vin în România și spun „asta e dezgustător”. Dar eu o iubesc!” , spun Elaine și Martin Engbrenghof. 

Satul Richiș a devenit tot mai popular pe parcursul timpului, iar mulți străini au ales să se stabilească aici datorită frumuseții rurale. Locuitorii s-au obișnuit deja cu noii vecini, dar și cu obiceiurile diferite ale acestora.

În ultimii ani, cei de peste hotare au cumpărat casele vechi ale sașilor și s-au mutat pe aceste meleaguri, fascinați de simplitatea și peisajele din jur. Richiș este localitatea cu cea mai mare diversitate culturală din țară, în prezent. Aici trăiesc 700 de oameni, iar printre ei regăsim 12 naționalități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
camila timujin pantofi profimedia (2) jpg
Galați 1 jpg
test chibrit1 jpg
natura jpg
tsunami marea neagra jpg
medic doctor istock jpg
castelul ravadinovo pexels jpg
ciclon jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net