Satul din România unde a mai rămas doar un singur locuitor! Toate casele au fost cumpărate de un afacerist la un preț surprinzător

Cu siguranță că am auzit cu toții de diverse sate din țara noastră care încep să aibă din ce în ce mai puțini locuitori. Însă, în ciuda frumuseții incredibile a acestui loc, un sat aflat la granița județelor Hunedoara și Alba a ajuns să aibă numai un singur locuitor! Cu toate acestea, un om de afaceri a cumpărat cele 12 case părăsite, cât și cele 300 de hectare teren de aici.

A cumpărat toate casele din sat / foto: Shutterstock
A cumpărat toate casele din sat / foto: Shutterstock

Este vorba despre un sat superb din țara noastră, pe care îl vom găsi pe hartă cu numele de Roșia, fiind situat chiar la granița dintre județele Hunedoara și Alba. Însă, omul de afaceri Emil Parău nu a putut suporta să vadă cum satul său natal se pierde în negura timpului, așa că a investit o sumă uriașă pentru a cumpăra casele de aici.

Omul de afaceri a cheltuit în total suma de 80.000 de euro, adică undeva în jurul sumei de 400.000 de lei, pentru a cumpăra cele 12 case părăsite ale satului, fiind vorba despre un teren ce ajunge la 300 de hectare. Acum, el este singurul locuitor din sat, însă are planuri mari pentru Roșia, potrivit adevarul.ro.

A cumpărat tot satul

Locuitorii acestui sat superb din Munții Metaliferi au început să plece acum patru decenii, datorită dezvoltării industriale a orașului Orăștie. Cu toate acestea, Emil Parău nu a dorit să abandoneze satul său natal, iar acum a reușit să îl achiziționeze cu totul.

Însă, el are de gând să pună satul Roșia pe harta turistică a României și deja a investit sume uriașe în visul său.

Dorește să transforme satul în atracție turistică

Omul de afaceri Emil Parău își dorește să transforme satul natal într-o adevărată atracție turistică! El a început să cumpere casele de aici încă din 2003, iar în următorii 10 ani a reușit să devină proprietarul tuturor imobilelor din localitatea sa.

El nu s-a uitat la bani atunci când a venit vorba despre renovarea casei sale părintești, iar acum își dorește să pună pe picioare un proiect de turism eco în acest sat superb din munți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
pisica rosie a murit 33 ani profimedia jpg
paper 2588827 1280 jpg
obiect de tezaur unicat descoperit in olt   foto arhiva Adrian laurentiu manea (1) jpeg
inundatii galati   foto FB costel fotea7 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net