Țara aproape de România unde poți să-ți iei casă cu teren cu numai 7.000 de euro: „Cum să nu pleci din țară?”

Un număr tot mai mare de români se arată interesați să-și achiziționeze proprietăți în alte țări din Europa, în special acolo unde prețurile sunt considerabil mai mici în comparație cu România.

Casa care se vinde cu 7.000 de euro la câțiva kilometri de granița cu România / foto: Adevarul
Casa care se vinde cu 7.000 de euro la câțiva kilometri de granița cu România / foto: Adevarul

De la românii din vestul țării, până la cei din Moldova sau Dobrogea, interesul pentru achiziționarea de case în Ungaria, la granița cu România, a crescut semnificativ.

Prețurile sunt accesibile, iar condițiile sunt excelente, mulți dintre ei transformând aceste proprietăți în pensiuni pentru a profita de faptul că zona este extrem de căutată de turiștii din întregul continent, care vin să se bucure de apele termale.

Un exemplu ilustrativ este un anunț postat pe un grup de Facebook, care spunea: „Vând casă în Ungaria la prețul de 7.000 de euro. Dispune de două camere, bucătărie, anexe și un teren de 1.830 de metri pătrați”.

Ce părere au avut românii

Reacțiile nu au întârziat să apară, majoritatea oamenilor întrebând în ce sat se află proprietatea. Autorul postării a răspuns prompt: „Este în Kotegyan, primul sat după vama Salonta. Nu este departe de Oradea”.

Comentariile au variat, unii remarcând că este un preț atrăgător și întrebându-se retoric cum să nu profiți de o astfel de oportunitate.

Alții au subliniat că nu este neapărat nevoie să părăsești țara pentru a cumpăra o a doua casă, exemplificând cu situația personală deținând două case de vacanță în Ungaria.

Un alt aspect atrăgător al achiziționării unei proprietăți în Ungaria este liniștea, existența băilor termale și fluxul constant de turiști din întreaga Europă, care asigură un grad de ocupare ridicat pentru pensiunile transformate din case.

Există și voci critice, care menționează că în Ungaria există amenzi pentru neglijența în întreținerea proprietății, dar alții consideră aceasta drept un lucru pozitiv, evidențiind dorința pentru o țară civilizată și curată.

„În Ungaria dacă nu îți repari gardul sau tunzi iarba sunt amenzi de nu-ți mai trebuie..Nu merită nici gratis”, a comentat altul. „Și ce e rău în asta? Vrem țară civilizată și curată, atunci să fim așa”, i-a răspuns un internaut.  

În România așa ceva nu găsești O vinzi repede la banii ăstia”, a observat altul. „Cum 7.000 de euro? Așa ceva în România costa 50.000 de euro minim!”, a comentat altcineva. „Și așa li se pare scump”, a intervenit autorul postării inițiale. „Cum scump? Un teren păpădit de 500 m la 20 km de București costă 20.000-30.000 de euro minim!”, a punctat cineva.

O casă în Fildu de Jos, la aproximativ 50 de kilometri de Cluj, fără canalizare, era scoasă la vânzare cu suma de 135.000 de euro, și unde o casă bătrânească din Gherla, la aceeași distanță de Cluj, era vândută cu 160.000 de euro, iar proprietara recunoștea necesitatea unor renovări, diferența este evidentă, scrie Adevarul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net