Tare sau ce? O fermă din Australia își hrănește văcuțele cu ciocolată şi bomboane
La o fermă de bovine din sudul Australiei, Mayura Station Farm, văcuţele au parte pe lângă mâncare şi de desert. Aici se desfăşoară un studiu inedit, care durează de zece ani, în cadrul căruia văcuţele sunt hrănite zilnic cu dulciuri pentru a creşte calitatea laptelui şi a cărnii.
Cel mai cunoscut produs culinar exportat din această regiune este carnea de vită Wagyu, care provine de la bovine hrănite cu ciocolată, bomboane şi biscuiţi.
"Wagyu" este tradus drept "vită japoneză". Vitele de la Mayura sunt hrănite în fiecare zi cu câte 2 kilograme de ciocolată, biscuiţi şi bomboane. Mixul de dulciuri provine din loturi recent expirate sau imperfecte de la fabrică.
În momentul în care vitele încep să fie hrănite cu acest amestec, ele s-au oprit din creştere şi nici nu se mai îngraşă, aşadar hrănirea se face doar pentru savoare.
Din 700 de kilograme, cât cântăreşte un animal, sunt produse 300 de kilograme de carne şi doar 30 de kilograme reprezintă bucăţi de cea mai înaltă calitate. Asta explică şi preţul, care poate ajunge la 300 de dolari pentru o jumătate de kilogram.