Te crezi deștept? Iată exercițiul de matematică de clasa a 4-a pe care 9 din 10 români nu știu să-l rezolve
Diverse exerciții de matematică care la prima vedere par unele simple, pe mulți adulți reușesc să-i pună în dificultate. Un exemplu concret este exercițiul de matematică de clasa a IV-a, al cărui răspuns în greșesc peste 99% dintre adulți.
Exercițiile de matematică pe care piticii le primesc ca și temă pentru acasă la prima vedere pot părea simple, doar până când adulții primesc provocarea de a le rezolva.
Testul care a devenit viral
Astăzi vă prezentăm un test de inteligență menit să vă ajute să vă evaluați cunoștințele prin rezolvarea unui exercițiu de matematică. Problema de clasa a IV-a cu greu poate fi rezolvată de majoritatea adulților. Doar geniile au reușit să ofere răspunsul corect într-o scurtă perioadă de timp.
Exercițiul de matematică vine cu următoarea întrebare:
„Care este cea mai apropiată oră de miezul nopții?”, iar ca variante de răspuns aveți de ales între patru răspunsuri cu variante multiple:
- A. 11:55 am,
- B. 12:06 am,
- C. 11:50 am,
- D. 12:03 am.
Ei bine, majoritatea oamenilor au fost tentați să găsească corect răspunsul A, deoarece este cea mai târzie oră și mai este puțin până la miezul nopții, conform celor de la mirror.co.uk.
Cu toate acestea, răspunsul corect s-a dovedit a fi D, întrucât în urma mai multor dezbateri s-a concluzionat faptul că mai sunt doar 3 minute distanță de miezul nopții, deoarece timpul nu merge înapoi, deci trebuie să te raportezi la orele următoare, în sensul acelor de ceasornic.
Ce înseamnă nivelul IQ-ului
Persoanele cu un IQ mai mare de 140 sunt considerate adevărați lideri. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.
3% din populația lumii atinge valorile de IQ dintre 131 şi 140. Persoanele care ating un astfel de IQ sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.
Persoanele cu valorile IQ-ului dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie și reprezintă 6% din populație. Sunt, de asemenea, persoane care pot finaliza studii universitare cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare.