Telefonul tău consumă bateria de rupe! Uite cum îl oprești!
Fie că ai Android, fie că folosești iPhone, poți verifica foarte ușor care sunt aplicațiile care-ți consumă cel mai mult. Fie te oprești din a le folosi, fie încerci să ai o priză cât mai des pe lângă tine.
Ar trebui, deja, să ne obișnuim cu gândul că bateriile telefoanelor încă nu vor ține foarte mult. Dacă reușești să ai unul cu autonomie de cel mult două zile, e bine. Mai mult, Lenovo e într-o cursă de-a face telefoane subțiri, cu baterii mici, iar Samsung tocmai a anunțat Galaxy Note 8 cu o baterie mai mică decât cea de pe Galaxy S8 Plus.
Există și o teorie, neoficială, despre această stagnare. Producătorii, dacă lansează dispozitive cu preț de peste 400 de euro, nu au interes să inoveze bateriile, deoarece oamenii care cumpără astfel de dispozitive sunt mai mereu aproape de o priză. Lucrează în medii care le permit acest lux, astfel că autonomia nu e așa o mare problemă. Apoi, bateriile externe au devenit destul de ieftine.
Totuși, ca să nu stai mereu cu grijă, poți supraveghea consumul și să mai oprești din aplicații. Atât pe iOS din orice iPhone, cât și pe Android poți afla rapid care sunt cei mai mari consumatori. De asemenea, poți ști câtă energie consumi cu apeluri și cu mesaje, cele mai simple funcționalități de pe telefoane. Și dacă nu te ajută să-ți mărești autonomia, măcar poți avea niște statistici pentru tine.