Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația

Un test de inteligență pune la încercare capacitatea oamenilor de a găsi rezolvarea la o problemă. Primele încercari de a măsura inteligenţa au apărut în secolul al 19-lea. Atunci IQ-ul s-a stabilit în funcţie de mărimea creierului. Astăzi, folosim alte metode pentru măsurarea nivelului de IQ - teste de inteligenţă. Testul de astăzi, deși poate părea simplu, pentru rezolvarea provocării ai nevoie de atenție la detalii. Printr-o singură mutare, obțineți rezolvarea corectă a ecuației 3+1 =8.

Mută un singur chibrit, pentru a corecta 3 + 1 = 8 Foto: FB
Mută un singur chibrit, pentru a corecta 3 + 1 = 8 Foto: FB

Test de inteligență 

Testele de inteligență, cunoscute sub numele de coeficient de inteligență  sunt concepute pentru a evalua capacitatea unei persoane de a raționa și de a rezolva probleme. Acestea măsoară abilitatea de a utiliza informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau a face predicții.

 Aceste teste IQ au o istorie îndelungată, fiind create pentru prima dată în Franța, în urmă cu mai bine de un secol, cu scopul de a ajuta la identificarea elevilor care necesitau sprijin suplimentar la școală. În timpul Primului Război Mondial, SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste pentru a evalua calificările candidaților. Astăzi, armata continuă să utilizeze teste similare pentru a asigura că cei care intră în serviciu sunt pregătiți corespunzător.

Mutați un singur chibrit, pentru a corecta 3 + 1 = 8

Ca ecuația 3+1=8 să fie corectă, trebuie să muți bățul vertical de la semnul plus (+) și să îl muți la cifra 3. Astfel, ecuația devine corectă: 9-1=8. Felicitări celor careu au reușit să rezolve provocarea de astăzi.

Rezolvare Foto: FB
Rezolvare Foto: FB

Ce este IQ-ul

IQ-ul (Intelligence Quotient) reprezinta masura inteligentei umane exprimata printr-un numar rezultat in urma sustinerii unui test standardizat, raportat la varsta cronologica. Marea majoritate a oamenilor se situeaza undeva in jurul valorii de 100 (in intervalul 90 – 110), avand o inteligenta medie.

O valoare peste 120 este considerata inteligenta superioara, iar de la 130 in sus vorbim despre supradotare cognitiva. In sens invers, un IQ de 75 – 85 exprima un “intelect de limita”, in timp ce un IQ sub 70 arata existenta unui retard in functionarea cognitiva.

Desi, conform definitiei recente a inteligentei, IQ-ul nu reflecta numai dimensiunea cognitiva a inteligentei unei persoane, valoarea sa ofera o predictie destul de buna asupra performantei academice si profesionale a persoanei evaluate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net