Testul simplu care te ajută să afli dacă uleiul de măsline este autentic sau fals. Doar așa nu vei fi păcălit
Majoritatea oamenilor consideră uleiul de măsline mult mai sănătos, decât cel de floarea soarelui, drept pentru care îl folosesc adesea, fie la gătit, fie în scopul altor lucruri. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care s-au întrebat dacă uleiul de măsline pe care l-au cumpărat este bun, sau nu. Se pare că există anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul, pentru a afla dacă acest tip de ulei este autentic sau fals. Iată câteva teste simple care te vor ajuta să afli acest lucru.
Cum poți verifica dacă uleiul de măsline este autentic sau fals
Deși este un ingredient esențial în bucătărie, uleiul de măsline se numără, din păcate, printre produsele care pot fi falsificate. În acest sens, există câteva metode prin care poți verifica dacă uleiul pe care tocmai l-ai cumpărat, este autentic sau fals. Ei bine, specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că falsificarea uleiului de măsline reprezintă atât o înșelăciune comercială, cât și un pericol pentru sănătate.
Pentru a fabrica un ulei de măsline autentic, costurile sunt destul de mari. De aceea, anumiți producători apelează la variante mai ieftine. Aceștia amestecă uleiuri de calitate inferioară, adăugând coloranți și arome pentru a ascunde falsificarea.
Una dintre cele mai simple metode de testare a autenticității uleiului de măsline, este să-l pui la frigider timp de 24 de ore. Astfel, dacă uleiul rămâne lichid, cel mai probabil este fals. În cazul în care uleiul este autentic, acesta se va solidifica la temperaturi scăzute.
În altă ordine de idei, dacă aprinzi un fitil îmbibat în ulei de măsline, iar acesta nu produce fum, înseamnă că uleiul este autentic. În plus, specialiștii ne avertizează că ar trebui să fim atenți la calitatea uleiului de măsline pe care îl avem în bucătărie, asta pentru că acesta are numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce beneficii are uleiul de măsline
Specialiștii în nutriție recomandă să consumăm în fiecare zi ulei de măsline, mai ales că acest produs este deosebit de bogat în grăsimi sănătoase și polifenoli benefici. Iată ce beneficii are:
- susține sănătatea sistemului digestiv și reduce inflamația
- ajută la reglarea glimeciei
- susține sănătatea cardiovasculară
- luptă împotriva obezității
- este eficient pentru constipație
În plus, uleiul de măsline este benefic pentru sănătatea părului și a pielii. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le oferă un produs de calitate.