Titi Aur explică care este greșeala pe care o fac mulți șoferi români. „Motorul se va încălzi mai repede”
Este un obicei pe care îl au foarte mulți șoferi din țara noastră, însă, nu este deloc atât de eficient precum ar crede. Mai ales în perioada rece a anului, mulți români lasă motorul pornit câteva minute, înainte de a porni la drum. Expertul în conducere defensivă, Titi Aur, explică care sunt efectele negative ale acestui obicei.

Mulți șoferi obișnuiesc să țină motorul mașinii pornit măcar și câteva minute, înainte de a porni la drum în sezonul rece. Iar motivația acestui gest este faptul că motorul acumulează o uzură foarte mare dacă vom pleca direct la drum, în timp ce acesta este rece.
Însă, potrivit expertului Titi Aur, nu este deloc o soluție eficientă să îl pornim și să îl lăsăm deschis până când ajunge la o temperatură obișnuită. Potrivit acestuia, nu numai că motorul va polua foarte mult, dar va dura și mult timp până când acesta se va încălzi!
Cum ne putem încălzi motorul rapid
Din fericire, expertul în conducere defensivă ne oferă o soluție eficientă, pentru a încălzi motorul pe timp de iarnă!
„Ideal este ca atunci când pleci iarna sau chiar și în perioade mai puțin reci, să pornești motorul. După câteva secunde, câteva zeci de secunde, nici măcar un minut, poți să pleci de pe loc. Dar, atenție, nu accelerezi, nu mergi la maxim, nu turezi. Motorul se va încălzi mai repede decât dacă stai pe loc. Nici nu voi polua și nu voi gaza locul respectiv, indiferent că e parcare, tipuri de căi, garaj, și atunci vei putea beneficia de o încălzire relativ rapidă a motorului, dar nu trebuie accelerat, supraturat”, spune Titi Aur, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Greșeala pe care o fac foarte mulți români
Potrivit expertului, o altă greșeală pe care o fac mulți șoferi este faptul că vor accelera excesiv, la doar scurt timp după ce au pornit motorul. Titi Aur explică că, pentru a proteja motorul atunci când vremea este rece, pornim mașina, să așteptăm doar câteva secunde, iar apoi să plecăm la drum, dar fără să turăm excesiv motorul.
„Motorul îl pot exploata la maxim sau înspre maxim doar atunci când este la temperatura ideală. Practic, începând de la 75-80 de grade poate fi solicitat în condiții normale”, spune acesta.