Toate gospodinele fac această greșeală! De ce nu trebuie să întorci prea des carnea de pe o parte pe alta, atunci când o gătești

Ultima actualizare:

Este corect să spunem că unul dintre cele mai populare moduri de a găti carnea este prăjirea. În primul rând pentru că, este rapid și ușor de făcut și, chiar dacă nu ești cel mai bun bucătar, este o metodă de preparare care se învață rapid. La urma urmei, ce poate merge prost? Iei o tigaie, o încălzești, pui carnea și apoi mănânci!

Grosimea cărnii este foarte importantă atunci când o prăjim. Foto: Click.
Grosimea cărnii este foarte importantă atunci când o prăjim. Foto: Click.

Toate acestea sună destul de simplu, nu-i așa? Așadar, hai să aruncăm o privire la ceea ce putem face pentru a ne asigura că vom avea o bucată grozavă de carne gătită la perfecțiune, mai degrabă decât textura unei cizme de cauciuc.

Prăjirea cărnii

Credem că majoritatea cărnurilor pot fi prăjite bine, deși, desigur, trebuie să aveți tăierea corectă. La urma urmei, o bucată de de vită care este grozavă într-o tocană nu va fi niciodată la fel de fragedă ca o bucată minunată de mușchi după 5 minute de căldură intensă.

Există diverse tăieturi care funcționează grozav într-o tigaie și unele tăieturi cărora poate doriți să le dați o mână de ajutor. Importanța unei tăieturi bune este că a fost măcelărită bine; cu toții am luat rapid friptura aia de supermarket și apoi am descoperit că are jumătate de inch la un capăt și un inch la celălalt. Nu se va prăji niciodată bine și vei fi dezamăgit. Unul dintre piepții noștri de pui plinuți nu se va prăji bine, dar cu un pic de aplatizare făcută cu un tocător de carne (sau o presiune ușoară a tigăii reci) va ajuta la o suprafață uniformă care se va găti rapid și uniform.

De ce instrumente ai nevoie pentru a găti astfel friptura

Nu este nevoie de multă gândire pentru ceea ce vei folosi. Ai nevoie doar de o tigaie și o pereche de clești de bucătărie pentru a ajuta la întoarcerea cărnii. 

Suntem mari fani ai unei tigăi de fontă rezistente, deoarece păstrează un nivel constant de căldură și, dacă sunt îngrijite, vor rezista mult timp. O tigaie de aluminiu sau oțel este mai mult decât potrivită, dar acestea au tendința de a se înclina în timp dacă nu sunt de o calitate excelentă și atunci nu mai aveți o suprafață plană și uniformă pe care să gătiți.

Prăjirea cărnii la perfecțiune

Pune tigaia pe foc. O flacără medie spre mare dedesubt va face totul așa cum treuie. Este important să nu vă fie frică de o tigaie fierbinte. Prăjirea cărnii înseamnă gătirea la o temperatură suficient de ridicată pentru a carameliza suprafața și pentru a vă asigura că umezeala se evaporă cât mai repede posibil. Dacă căldura este prea mică poți ajunge cu umezeala în tigaie și ajungi să fierbi carnea care, ulterior, se va întări.

Pentru a evita lipirea, vei avea nevoie de puțin ulei, dar nu te înnebuni cu el. Fie că îl turnați direct în tigaie sau dacă freci carnea cu ulei mai întâi este perfect. Nu există nicio modalitate corectă sau greșită aici, dar preferăm să acoperim carnea, deoarece acest lucru pare să o facă mai puțin grasă, iar condimentele se vor lipi bine de carne.

Adăugați aromă în carne pe măsură ce o prăjiți. Fripturile noastre iubesc cimbrul, usturoiul și untul. În timp ce prăjiți, puneți unt în tigaie cu un cățel întreg de usturoi și câteva crenguțe de cimbru. Aveți la îndemână o lingură și ungeți friptura în timp ce gătiți. Aveți încredere în noi, acest lucru vă va face friptura să aibă gustul ca și cum ar fi fost servită la un restaurant. Folosiți diferite ierburi cu diferite cărni. De exemplu, puiul și porcul se potrivesc de minune cu salvie și usturoi. Experimentează și găsește ceea ce îți place. 

Grosimea cărnii, extrem de importantă

În funcție de alegerea cărnii, veți dori să personalizați ceea ce merge în tigaie și pentru cât timp. Grosimea va face diferența. Regula generală este că, dacă tăietura are o grosime de peste un centimetru sau are un os în ea, cum ar fi cotletele de porc, atunci scurtați timpul de prăjire și terminați la cuptorul încins timp de 6-8 minute. Cât timp prăjiți depinde de ceea ce este în tigaie. 

Dă-i timp cărnii să se odihnească odată ce este scoasă din tigaie. Totul va fi strâns și contractat după toată căldura aceea și câteva minute de ședere vor ajuta carnea să se relaxeze și să elibereze toate sucurile ei. O carne bine odihnită nu va arunca lichid în farfurie, scriu cei de la Greatbritishmeat.com.

Când trebuie să întoarcem carnea în tigaie

Întoarcerea cărnii prea des o face să-și piardă crusta crocantă, fâcând ca friptura să devină uscată. De aceea, este indicat să știți când este timpul să întoarceți friptura. O modalitate ușoară de a-ți da seama când este momentul potrivit este prin a scutura puțin tigaia. Dacă bucata de carne alunecă ușor, atunci este timpul să o întoarceți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
foto1 femeie bani shutterstock 310127312 jpg
fratii menendez jpg
cluj napoca jpg
1 fbhd webp
San Gimignano jpeg
FotoJet (1) jpg
 methode times prod web bin b31d12d4 fbd4 11e9 a4b4 b816768ca711 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net