Top 10 orașe care merită vizitate în 2024. Care a fost desemnat cel mai bun din lume anul acesta

Ultima actualizare:

New York City a fost desemnat cel mai bun oraș pentru 2024. Orașul a fost clasat drept locul în care cei mai mulți oameni din întreaga lume și-ar dori să se mute. Turiștii sunt absolut încântați de nenumăratele muzee și teatre de acolo. Topul a fost realizat de Time Out. Iată ce alte orașe sunt cele mai bune de vizitat, în 2024!

New York ocupă prima poziție în top Foto: Shutterstock
New York ocupă prima poziție în top Foto: Shutterstock

New York, cel mai bun oraș din lume 

New York-ul a fost desemnat cel mai bun oraș din lume în 2024, destinația turistică ideală, care are de oferit multe pentru orice vizitator, indiferent de așteptări. Este, cumva, o alegere logică, pentru că metropola americană este ilustrată în cele mai multe filme și emisiuni tv și este gazda celor mai cunoscute show-uri tv, scrie Digi24.ro

Time Out a întocmit acest top pentru a oferi inspirație călătorilor indeciși, care încă nu și-au făcut planurile de vacanță pentru 2024. Turiștii care l-au desemnat drept cel mai bun oraș au vizitat deja New York-ul, mulți dintre ei mărturisind că este și orașul în care și-ar dori să locuiască permanent.

Orașul de pe locul doi: Cape Town

Pe locul doi pe lista Time Out se află Cape Town, Africa de Sud. „Fiecare respondent la sondaj” l-a catalogat drept „frumos”, datorită, fără îndoială, combinației sale uimitoare de mare, peisaj urban și împrejurimile muntoase spectaculoase. Ofertele culturale din Cape Town sunt variate. De la serile la muzeu în lunile de vară până la ofertele sale de teatru și comedie la Theatre on the Bay, precum și nou deschis Time Out Market Cape Town.

Katy Scott, care a crescut în Cape Town și acum locuiește în Franța, spune că îl consideră „poate cel mai nepretențios oraș de coastă din lume”. Ea a lăudat oportunitățile de a ieși în natură, precum și „cel mai bine cotat” în restaurante, ferme de vinuri curate și o scenă elegantă de viață de noapte.

Ce alte orașe se află în top, în 2024

În topul Time Out se regăsesc și Berlin, lăudat pentru viața de noapte. Londra, oraș iubit de turiști pentru pub-urile sale „legendare” și pentru muzeele și galeriile cu intrare gratuită și Madrid, căutat pentru gastronomie.

Topul celor mai bune orașe din lume: 1. New York City, SUA, 2. Cape Town, Africa de Sud 3. Berlin, Germania, 4. Londra, Marea Britanie, 5. Madrid, Spania, 6. Mexico City, Mexic, 7. Liverpool, Marea Britanie, 8. Tokyo, Japonia, 9. Roma, Italia, 10. Porto, Portugalia. Time Out a realizat un sondaj pe 20.000 de turiști din toată lumea, alături de o rețea de scriitori globali și editori, pentru a realiza topul celor mai bune orașe din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net