Locul din România aflat în top 10 cele mai bune orașe din Europa în privința calității vieții

Într-un clasamat realizat de UE cu cele mai bune orașe de pe continent, din perspectiva calității vieții, un loc din România ocupă cea de-a 10-a poziție. Iată care este orașul care se bucură în continuare de recunoaștere la nivel european.

Locul din România aflat în top 10 cele mai bune orașe din Europa / Foto: Arhiva Click!
Locul din România aflat în top 10 cele mai bune orașe din Europa / Foto: Arhiva Click!

Platforma internațională POLITICO Europe a publicat un articol despre primele 10 orașe din Europa în ceea ce privește calitatea vieții locuitorilor, având la bază rezultatele studiului realizat de Comisia Europeană în 2023 în 83 de orașe din Uniunea Europeană, EFTA - European Free Trade Association, Regatul Unit al Marii Britanii, Balcanii de Vest și Turcia.

Din perspectiva calității vieții, Cluj-Napoca este în top cele mai bune orașe de locuit din Europa, ocupând cea de-a 10-a poziție. „Capitala regiunii Transilvania din România și al doilea cel mai populat oraș din țară este, de asemenea, un loc minunat de trăit, aparent. În Cluj-Napoca, 94% dintre locuitori s-au declarat mulțumiți de faptul că locuiesc în acest oraș. Se clasează, de asemenea, pe locul al doilea pentru oportunitățile de angajare, 73% dintre locuitori spun că este ușor să găsești un loc de muncă bun în oraș”, au scris despre Cluj-Napoca cei de la Politico.

Topul celor mai bune orașe din Europa

Primele orașe în materie de calitate a vieții conform percepției locuitorilor, din cele 83 analizate:

  • 10. Municipiul Cluj-Napoca, România
  • 9. Braga, Portugalia
  • 8. Rostock, Germania
  • 7. Geneva, Elveția
  • 6. Stockholm, Suedia
  • 5. Gdansk, Polonia
  • 4. Leipzig, Germania
  • 3. Copenhaga, Danemarca
  • 2. Groningen, Olanda
  • 1. Zurich, Elveția.

De asemenea, Cluj-Napoca a primit, la Valencia, placheta Misiunea Uniunii Europene, care are rolul de a facilita accesul Municipiului Cluj-Napoca la finanțările europene, naționale și regionale, dar și la investiții private.

În numele comunității noastre am primit vineri, 12 ianuarie, la Valencia - Capitala Verde Europeană 2024, placheta EU Mission Label - Climate Neutral & Smart Cities - Misiunea Uniunii Europene pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic. Cluj-Napoca este recunoscut astfel ca lider la nivel european în ceea ce privește tranziția verde, alături de alte 9 orașe din cele 100 parte a Misiunii Comisiei Europene”, a transmis Emil Boc, primarul Clujului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net