Locație spectaculoasă din România, nominalizată la un premiu important din Europa. În ce oraș se află minunea

O locație spectaculoasă din țara noastră, care a putut fi admirată în centrul unui mare oraș de-a lungul anului 2023, a fost nominalizată la premiul Mies van der Rohe, oferit de către cei de la Uniunea Europeană. Este vorba despre turnul-pepinieră, din centrul Timișoarei!

Turnul se află în TImișoara / foto: miesarch.com
Turnul se află în TImișoara / foto: miesarch.com

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că turnul-pepinieră, ce a putut fi admirat în Piața Victoriei, din Timișoara, poate câștiga un premiu important. Această locație spectaculoasă a putut fi vizitată de-a lungul lui 2023, an de Capitală Culturală Europeană 2023.

Acest proiect a fost propus de către cei de la OAR Timiș, iar la conceperea lui au participat Maio Architects, din Barcelona, împreună cu cei de la Studio Nomadic și Studio Peisaj. Pe data de 4 ianuarie, pe pagina de Facebook a EU Prize for Contemporary Architecture – Mies vand der Rohe Awards, acest proiect a fost propus pentru a primi marele premiu.

Locația din Timișoara poate câștiga un premiu important

Locația poate câștiga un mare premiu / foto: miesarch.com
Locația poate câștiga un mare premiu / foto: miesarch.com

Nu mai puțin de excelență și calitate de top sunt necesare pentru a primi acest premiu important, decernat de către cei de la Uniunea Europeană încă din anul 1988. De asemenea, în anul 2023, turnul-pepinieră a reușit să câștige Marele Premiu la Bienala Națională de Arhitectură, pentru categoria „Efemer“.

Se pare că în cadrul programului Capitalei Culturale a Europei 2023, nu mai puțin de 200.000 de oameni au vizitat acest loc spectaculos, iar turnul-pepinieră a devenit cel mai vizitat obiectiv din cadrul programului. El a fost deschis publicului până pe data de 5 noiembrie 2023.

„Avem numărul final al celor care au urcat în turn: 193.520. Dacă mai țineam o săptămână, atingeam 200.000. Dar nu l-am mai putut ține, pentru că vremea se înrăutățește, dar luna noiembrie și e și cea mai bună perioadă de plantare. Ne-am racordat și la programul Festivalului de Arhitectură și era un moment oportun să închidem o dată cu închiderea festivalului”, a spus Alexandra Trofin, chiar înainte de demontarea schelei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net