Scandal din cauza repartitoarelor! Peste 50% dintre români plătesc facturi mai mari după ce le-au instalat

Repartitoarele de căldură ar fi cauza unui nou scandal uriaș în rândul asociaților de proprietari! Se pare că undeva în jur de 50% dintre consumatori mărturisesc că au ajuns să plătească mai mult după ce și-au montat repartitoare, comparativ cu cei care încă nu au aceste aparate pe caloriferele din casă!

Scandal din cauza repartitoarelor / foto: Shutterstock
Scandal din cauza repartitoarelor / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, se pare că de vină pentru această situație complet bizară ar fi debranșările! Din cauza acestora, s-ar părea că sistemul nu mai este echilibrat, iar, drept consecință, facturile românilor au de suferit, în ciuda repartitoarelor montate în casă. Mai precis, ar fi vorba despre unii locatari care fie dau jos repartitoarele, ori își opresc calorifele din casă.

După cum poate că deja știm, instalarea repartitoarelor a devenit deja obligatorie pentru toți românii care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire. Inițial, autoritățile au prezentat acest plan românilor drept unul care va rezulta în facturi mai mici, însă, se pare că realitatea pe care o trăiesc o mulțime de consumatori din țara noastră stă exact invers!

Românii cu repartitoare plătesc facturi mai mari

Se pare că un bărbat din țara noastră plătea în luna noiembrie o sumă însemnată pentru căldură, în ciuda faptului că atunci când punea mâna pe calorifer, acesta era rece!

„Spre exemplu, pe luna noiembrie am plătit 270 de lei şi 100 căldura, pe jumătate de lună. În condițiile în care nu am avut căldură. În primul rând că plătești costul citirii şi al calculului că nu îți spune nimeni nimic degeaba”, a declarat românul nemulțumit, potrivit sursei citate.

Se pare că obligativitatea montării repartitoarelor în locuințe a iscat scandaluri și în rândul asociaților de proprietari. Se pare că, atât timp cât există metode de a închide aceste aparate, se vor crea inechități între vecini, în ce privește sumele din facturi.

„Sunt mai multe cauze: din cauza multor debranşări, sistemul nu mai este echilibrat, nu se împart costurile eficient pe fiecare apartament, mulţi locatari şi-au mărit suprafaţa radiată, au calorifere mult mai mari. Mai avem locatari care pur şi simplu le dau jos de pe calorifere şi atunci costurile se împart pentru cei corecţi”, a declarat, conform sursei, vicepreședintele BNS, Liviu Popescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net