Insula superbă din Grecia unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Doi români au aflat secretele longevității

Aici este locul unde oamenii „uită” să moară! Localnicii trăiesc cel puțin 90 de ani, mulţi depăşind vârstă de 100 de ani. Probabil v-ați dat seama, este vorba despre insula Ikaria din Grecia. Doi dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, cuplul cunoscut pe YouTube drept „HaiHui în doi”, au vizitat micuța insulă din nordul Mării Egee și au aflat care sunt secretele longevității.

Insula Ikaria din Grecia, locul unde oamenii trăiesc peste 100 de ani / Foto: Arhiva Click!
Insula Ikaria din Grecia, locul unde oamenii trăiesc peste 100 de ani / Foto: Arhiva Click!

Doi dintre cei mai cunoscuți vloggeri români, cuplul cunoscut pe YouTube drept „HaiHui în doi”, care colindă lumea de câțiva ani, au vizitat insula Ikaria din Grecia și au aflat care sunt secretele longevității și cum reușesc oamenii să trăiască în acest loc peste 90 de ani. Se pare că unul din secrete este alimentația.

„Noi bem un alt ceai în fiecare zi, avem multe ierburi. Ikarienii beau mult ceai. Bunica mea a murit la 100 de ani și obișnuia să în fiecare zi ceai. De rozmarin, flori de munte, fenicul. Ikaria e foarte cunoscută datorită ierburilor care cresc în munți. Și le folosim mult. Facem ceaiuri, le punem în mâncare. Bunica mea bea în fiecare zi și ceai de rozmarin. E foarte bun pentru memoria, dar ea nu știa asta. Făcea mult ceai, probabil, pentru că avea mult rozmarin. Și mierea e foarte importantă în Ikaria. Ce mâncăm?

„Toți suntem egali. Cel mai bogat om din Ikaria și cel mai sărac stau la aceeași masă”

Multe legume, precum linte, fasole neagră. Nu e zi fără să avem legume pe masă. Plăcintă, mâncăm în fiecare zi. Facem aluatul și îl umplem cu multe legume. Facem și plăcintă cu brânză, brânză locală. Mâncăm fructe, ori uscate, ori proaspete, orez, cartofi. Aceasta e dieta noastră, Carne și pește doar o dată pe săptămână. Așa am crescut, cu o cantitate mică de carne. Noi avem o masă pe zi, iar între mâncă ceva ușor, o gustare”, a mărturisit o localnică.

De asemenea, un altul a fost întrebat care este diferența dintre noua generație și cea veche: „Cred că sunt aproape la fel. Singura diferență e tehnologia. Dacă nu am avea asta, am fi la fel. Uite, aici, toată lumea vorbește cu toată lumea. Dacă ai 5 ani, vorbești cu cineva care are 95 de ani. Nu avem clase sociale: sărăci, bogați, etc. Toți suntem egali. Cel mai bogat om din Ikaria și cel mai sărac stau la aceeași masă, mânăncă și beau împreună. Femeile au multă libertate aici. Suntem o societate matriarhală. Cred că e singura insulă ”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net