Top 3 mituri despre infidelitate pe care și tu le credeai adevărate!

Infidelitatea este una dintre cele mai răspândite temeri ale persoanelor care fac parte dintr-un cuplu sau, dimpotrivă, aleg să nu se implice într-o relație, din teamă de a nu fi înșelate. De-a lungul timpului, existența acestui fenomen a condus la apariția mai multor mituri, însă unele dintre ele au fost demontate de specialiști.

Infidelitatea strică foarte multe relații (Foto: Pixabay)
Infidelitatea strică foarte multe relații (Foto: Pixabay)

Să îți înșeli partenerul înseamnă doar contactul sexual cu altcineva? Ei bine, se pare că nu. Infidelitatea constă și în simpla atracție față de cineva, iar gândurile sunt îndreptate către acea persoană. Iată totuși care sunt cele 3 mituri legate de infidelitate, demontate de specialiști.

Cele mai răspândite mituri despre infidelitate

Nu-i ascunde partenerului infidelitatea!

Acesta este unul dintre cele mai răspândite sfaturi în rândul persoanelor care le-au fost infidele partenerilor de viață. Aici sunt două opțiuni: există scopul de scăpa de o povară care simți că îți apasă pe umeri, sau reprezintă un motiv pentru a încheia relația pe care nu ți-o mai dorești, fără prea multe explicații.

 Mulți tind să creadă că sinceritatea dovedită partenerului nu va avea urmări grave, iar partenerul va ierta infidelitatea, lucru care se întâmplă într-un procentaj mic.

Infidelitate=Sex

Ei bine, acest principiu nu este valabil în majoritatea cazurilor. Deși infidelitatea este ascociată cu actul sexual, există foarte multe persoane care pur și simplu se simt atrase de felul de a fi al altei persoane, motiv pentru care respectivul sau respectiva ajunge să fie prezentă continuu în mintea celuilalt.

Totuși, de cele mai multe ori, infidelitatea care se manifestă prin sex este condusă de lipsa unor sentimente sau atenției partenerului de cuplu. Majoritatea persoanelor care ajung să înșele o fac din dorința de a se simți, din nou, dorite, apreciate sau atrăgătoare.

O persoană care înșeală va fi mereu infidelă

Nu neapărat! Persoanele care au făcut din înșelat un sport au șansa de a înșela din nou de trei ori mai mare, comparativ cu persoanele care nu au înșelat niciodată, demonstrează sondajele.

Totuși, există posibilitate ca persoanele care obișnuiesc să înșele să nu mai facă asta. Cunoașterea de sine, dezvoltarea sau terapia le pot ajuta să înțeleagă nevoia care se află în spatele comportamentului infidel, schimbând acest lucru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nori de furtuna Targu Jiu   Foto Sever Weather Alert Gorj jpg
image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
Bucureștiul VEchi jpg
rosii tomate istock jpg
3 cu sau pe scut 300 jpg jpeg
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net