Cine își înșală soțul sau soția, în această țară, ajunge la pușcărie! Nici turiștii nu scapă

Ultima actualizare:

Indonezia va deveni o țară neprietenoasă cu cei care au gânduri de infidelitate. Rezidenți sau turiști, aceștia pot ajunge în spatele gratiilor, dacă sunt prinși că și-au înșelat partenerul sau partenera de viață. Proiectul nemilos este dezbătut, dara re șanse mari să fie adoptat, țara fiind un paradis al turiștilor dornici de aventuri.

Infidelitatea e pedespsită aspru, în Indonezia. foto generic
Infidelitatea e pedespsită aspru, în Indonezia. foto generic

Parlamentul Indoneziei va adopta un nou cod penal în această lună, pentru a incrimina sexul în afara căsătoriei. Mai mult, e vizată și zona politică, existând prevederi care pun în pericol libertatea de exprimare, fiind pedepsite insultele îndreptate împotriva președintelui sau a instituțiilor din Indonezia, transmite Adevărul.ro

Ministrul adjunct al justiției, Edward Omar Sharif Hiariej, a declarat într-un interviu pentru Reuters că noul cod penal ar trebui să fie adoptat pe 15 decembrie. „Suntem mândri că avem un cod penal care este în conformitate cu valorile indoneziene”, a spus el.

Dacă va fi adoptat, codul s-ar aplica cetățenilor indonezieni și vizitatorilor străini și ar introduce schimbări radicale care afectează o gamă largă de libertăți civile. Sexul în afara căsătoriei, care în conformitate cu codul ar putea fi raportat doar de către părți limitate, cum ar fi rudele apropiate, ar putea duce la un an de închisoare, în timp ce cuplurilor necăsătorite le-ar fi interzis să trăiască împreună.

Insultarea președintelui, care conform codului putea fi raportată doar de președinte, ar da o pedeapsă de maximum trei ani. Insultarea instituțiilor statului și exprimarea oricăror opinii contrare ideologiei de stat din Indonezia ar fi, de asemenea, interzise. Avortul ar rămâne ilegal, cu excepția cazurilor de viol, potrivit ultimului proiect văzut de Reuters, care a fost datat cu 24 noiembrie.

În timp ce proiectul are sprijinul unor grupuri islamice, alții se tem că ar fi dezastruos pentru libertățile democratice și civile, din Indonezia. Nurina Savitri, manager de campanie la Amnesty International Indonesia, a spus că există zeci de articole care ar putea fi folosite pentru a înăbuși disidența.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Doru Viorel Ursu
image
image
image
image
image
image
Romania peisaj munti dealuri foto shutterstock jpg
blogger italian facebook jpg
cheddar branza jpg
Familia Regala la trooping the colour, Printesa Anne, Printesa Kate, Printul William, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie, Printul Edward, Printul George, Printul Louis, Printesa Charlotte   profimedia 0784047573 jpg
WhatsApp Image 2024 04 14 at 14 18 27 jpeg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
62417786 jpg
alcool pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net