Tot mai multe gospodine pun bicarbonat pe carnea de tocat. De ce fac asta, de fapt

Bicarbonatul este folosit într-o mulțime de trucuri de gătit sau chiar făcut curat, datorită beneficiilor sale. Ei bine, tot mai multe gospodine au ajuns să pună bicarbonat pe carnea de tocat și asta dintr-un motiv foarte bine întemeiat.

friptura pui resturi jpeg

Atunci când vrem să prăjim carnea de tocat, pentru a face chiftele sau burgeri, de exemplu, dacă nu o preparăm atent, aceasta se poate usca repede. Există însă nenumărate trucuri prin care putem evita acest lucru, iar unul dintre ele este folosirea bicarbonatului de sodiu. Acesta reușește să mențină carnea fragedă, dar și sporește procesul de gătire. Uita-ți-vă la mici cât de fragezi sunt în general! Nu degeaba, pentru că, în mod normal, în prepararea lor, se adaugă și bicarbonat de sodiu. Pentru 500 de grame de carne tocată, puteți folosit o treime de linguriță de bicarbonat, pe care o presari și o lași să acționeze timp de un sfert de oră. Se pare că bicarbonatul reușește să crească pH-ul cărnii, iar proteinele din ea nu se vor mai lipi atât de tare, păstrând carnea fragedă.

Friptura curcan Foto shutterstock 334603004 jpg

Cum menții friptura fragedă

Bicarbonatul poate fi folosit nu doar pentru carnea tocată, ci și pentru cea de friptură. Desigur, și marinata este o soluție foarte bună pentru o carne mai fragedă, dar și delicioasă. Folosirea unor ingrediente acide, cum ar fi sucul de lămâie, oțetul sau laptele bătut, nu numai că adaugă savoare, ci și descompune proteinele dure, înainte de a ajunge carnea pe grătar. Asigurați-vă doar că nu o lăsați să stea prea mult timp în marinată (30 de minute, până la două ore, ar trebui să fie suficient). Gătitul bucăților de carne la temperaturi scăzute, pe o perioadă lungă de timp, este o modalitate excelentă de a le frăgezi. Astfel, fibrele dure se vor descompune, lăsându-vă carnea fragedă. Încercați să folosiți un aragaz setat la foc mic sau pregătiți carnea cu bulion sau alte lichide într-un vas acoperit în cuptor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net