Trucul pentru o friptură reincălzită perfectă. Puține gospodine știu despre ce este vorba

Nu există gospodină în România care să nu se fi confruntat cu măcar o porție de carne rămasă în plus, atunci când a pregătit o friptură. Desigur, nimeni dintre noi nu vrea să irosească mâncarea, așa că o punem în frigider, pentru a o reîncălzi a doua zi. Însă, gustul și textura cărnii au mereu de suferit când o reîncălzim, după cum știm deja. Din fericire, un expert ne spune mai multe „trucuri” pentru a evita această problemă.

Avem mai multe opțiuni la dispoziție pentru a reîncălzi friptura
Avem mai multe opțiuni la dispoziție pentru a reîncălzi friptura

Probabil că nu de puține ori ne-am trezit după o masă că, trecem prin bucătărie câteva ore mai târziu și vedem că încă a mai rămas o bucată mare de friptură, în cratiță. Desigur, nimeni dintre noi nu vrea să irosească o mâncare perfectă, așa că punem totul în frigider și reîncălzim preparatul a doua zi. Însă, dacă am fost în această situație, știm deja că textura și gustul cărnii va avea de suferit, ea devenind mult mai uscată. Din fericire, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, un expert vine cu sfaturi pentru modalități perfecte de reîncălzire a fripturii.

Primul astfel de „truc” pe care trebuie să îl știm este cât de folositor ne este cuptorul, în asemenea ocazii! Friptura încălzită la o temperatură mai mică, în cuptor, vreme de vreo 20 de minute, nu se va usca deloc, potrivit expertei culinare Deborah Rainford, cu mai bine de un deceniu de experiență în bucătărie.

Microundele și tigaia, mai utile decât am crede

O altă modalitate extrem de rapidă și ușoară de a reîncălzi friptura, fără ca aceasta să își piardă gustul este cuptorul cu microunde. Doar 30 de secunde în acest tip de cuptor ar trebui să fie de ajuns pentru ca friptura să poată fi servită la masă. Iar dacă aveți ceva mai mult timp la dispoziție, reduceți puterea cuptorului cu microunde la 30% și lăsați friptura acolo vreme de vreo 5 minute.

Iar dacă vreți să schimbați puțin lucrurile și să adăugați noi arome în friptură, puteți încerca să o reîncălziți la tigaie. Puneți puțin ulei, iar odată ce este încins, puneți friptura câteva minute pe fiecare parte. Pentru un nou plus de aromă, puteți adăuga și unt, vin, sau puțină supă de vită.

image
image
image
image
image
image
FotoJet (19) jpg
snow 1281636 1280 jpg
gunoi freepik jpg
profesor scoala jpg
regina maxima profimedia jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (17) jpg
muncitori tunel prabusit india profimedia jpg