Toți românii care stau la curte trebuie știe asta! Plantele care alungă țânțarii și alte insecte

Deja temperaturile ridicate au luat în stăpânire întreaga țară, iar odată cu perioada caldă din an, au apărut și țânțarii. Însă, dacă vă numărați printre românii care stau la curte, aveți noroc! Există unele plante care vor ține la distanță insectele care ne dau atâtea bătăi de cap vara! Află alături de Click! despre ce este vorba!

Lavanda este perfectă pentru a ține insectele la distanță
Lavanda este perfectă pentru a ține insectele la distanță

Deja fiecare dintre noi poate simți că temperaturile ridicate au luat în stăpânire întreaga țară. Însă, deși această perioadă din an ar trebui să fie una a plimbărilor în natură și a hainelor subțiri, există un pericol care ne scade entuziasmul pentru vară. Vechiul inamic care ne dă bătăi de cap mereu: țânțarii! Aceștia, alături de alte insecte, devin activi odată cu sosirea vremii calde, iar adesea este foarte greu să scăpăm de ei!

Însă, potrivit informațiilor oferite de către Fanatik, există și vești bune! Cel puțin pentru românii care stau la curte, există câteva modalități care ar trebui să vă aducă liniștea în case, iar dimineața nu vă veți mai trezi plini de înțepături de țânțari! Așa că nu ezita să aduci în curtea ta aceste plante care vor ține insectele la distanță, mai ales atât de neplăcuții țânțari!

Lavanda și busuiocul, printre plantele la care puteți apela

Printre aceste plante cu efecte atât de utile se află busuiocul. Fie că îl plantăm direct în pământ, ori îl ținem într-un ghiveci, banalul busuioc ar trebui să țină departe de curtea voastră țânțarii, dar nu numai atât! Pe lângă acest fapt, cei dintre noi care se tem de păianjeni vor avea motive de bucurie! Nesuferitele arahnide nu vor suporta mirosul busuiocului, așa că vor sta departe de casa voastră!

Lavanda este altă opțiune la care puteți apela! Deși este atât de plăcut pentru noi, mirosul acestei plante nu este deloc unul plăcut pentru insecte! De asemenea, salvia este altă plantă ușor de plantat în curte! Iar la fel precum lavanda și busuiocul, aceasta va ține la distanță insectele!

Așa că dacă stați la curte, nu ezitați să plantați aceste plante în curtea voastră!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net