Ţi se face pielea de găină! Povestea bărbatului care trăieşte cu 120 de tarantule în casă
Incredibil! Britanicul Aaron Phoenix trăieşte în casă cu 120 de tarantule, pe care le adoră. Le-a făcut şi un dormitor special, unde le lasă să se plimbe în voie, ca să se simtă bine.
Îi plac la nebunie păianjenii mari! Aaron Phoenix, în vârstă de 34 de ani, de profesie antreprenor în construcţii, din Bristol, Marea Britanie, a cheltuit 1.000 de lire sterline (circa 5.963 de lei) ca să cumpere 80 de specii diferite de tarantule. În total, are în casă 120 de tarantule, pe care le ţine ca animale de casă.
Tarantulele sunt o specie de păianjen mare cu patru ochi mari şi numeroşi ochi mai mici, care îşi sapă galerii în pământ şi a căror înţepătură este veninoasă. Deşi muşcăturile lor sunt dureroase, Aaron nu se teme de ele. Le lasă libere în dormitorul lor, unde intră în fiecare dimineaţă şi seara ca să le ducă mâncare şi apă.
Tarantulele au un dormitor al lor
”Sunt pasiunea şi obsesia mea. Mi se par fascinante. Mă duc la ele în cameră şi le privesc cu orele. Au un efect incredibil asupra mea. Nu voi renunţa niciodată la tarantulele mele. Fiecare are obiceiul său ciudat. Una dintre primele mele fete face un fel de dans ca să-mi mulţumească, atunci când îi duc mâncare. E frumos când le priveşti”, spune bărbatul. Le-a pus şi nume.
Prima tarantulă a numit-o Eliza. Alţi păianjeni mari i-a numit de la zei greci, cum ar fi: Ahile, Zeus, Afrodita şi Hercule. Aaron a început să colecţioneze tarantule din vara lui 2021, când medicii i-au recomandat să-şi găsească un hobby, după ce l-au diagnosticat cu tulburare bipolară, afecţiune psihică, cu episoade depresive.
El trăieşte cu partenera sa Jo, de 45 de ani, şi cele două fiice ale acesteia, dintr-o altă relaţie, Dannon, de 18 ani, şi Lillie, de 14 ani. Ele se temeau la început de tarantule, dar acum au văzut că au un efect pozitiv asupra lui şi îl susţin în pasiunea sa.
Tarantulele trăiesc în regiunile tropicale din întreaga lume. Sunt o familie de păianjeni ce cuprinde 900 de specii, dintre care cele mai multe sunt inofensive pentru oameni, cu dimensiuni între 2,5 – 10 cm până la 8 – 30 cm şi speranţa de viaţă între 15-25 de ani. Deşi muşcătura lor nu este letală, la om, de regulă, ea provoacă febră. Un fapt interesant este că aceste creaturi nu atacă niciodată primele.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!