Trotinetele electrice, interzise de la 1 septembrie! Primul oraș important care ia această decizie

Trotinetele electrice, interzise de la 1 septembrie! În Paris, prima zi a lunii nu aduce cu ea doar un alt anotimp, ci și o schimbare destul de semnificativă pentru cetățenii acestei capitale europene. Trotinetele electrice de închiriat vor fi complet interzise în oraș, Parisul devenind primul oraș unde se petrece acest lucru.

Trotinetele electrice de închiriat devin ilegale în Paris
Trotinetele electrice de închiriat devin ilegale în Paris

Schimbări importante în Paris, odată cu 1 septembrie! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, trotinetele electrice de închiriat vor deveni ilegale în oraș! Această decizie a fost luată de către autorități în urma unui referendum organiza în luna aprilie, în care 90% dintre participanți s-au declarat în favoarea acestei interdicții. Ce-i drept, prezența la vot a fost doar de 7,5%.

Conform datelor Poliției, numărul accidentelor (atât ușoare cât și grave) în care sunt implicate trotinetele electrice de închiriat a fost în creștere. Astfel, în anul 2022, s-a ajuns în situația ca acestea să fie implicate în nu mai puțin de 1.250 de accidente! Iar potrivit celor de la Uniunea Asigurătorilor din România, „circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor.”

În privința Parisului, se pare că cei care dețin personal aceste vehicule vor putea în continuare să circule cu ele, dar variantele de închiriat nu vor mai exista.

Fost campion de raliuri vorbește despre riscurile trotinetelor electrice

Valentin Porcișteanu, fost campion național de raliuri, cât și expert în conducere defensivă, a împărtășit opiniile sale despre cum pot autoritățile să elimine riscurile asociate cu trotinetele electrice.

„Această înregistrare a vehiculului vine și cu o responsabilizare a proprietarului, cu o teamă de a nu fi pedepsit dacă încalcă legea. Apoi, conducătorii unor astfel de mijloace de locomoție ar trebui să dea și un soi de examen de conducere pentru aceste vehicule. Evident, sunt excluși cei care au deja cu permis categoria B. Cel care circulă cu trotineta electrică trebuie să știe legislație, trebuie să aibă minime deprinderi de conducere. Vorbesc cumva de un permis similar celui denumit AM, care permite conducerea scuterelor mici pe drumuri publice”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net