Trucul dezvăluit de un stomatolog care te scapă de petele de pe dinți cauzate de cafea

Ultima actualizare:

Cafeaua, băutura de dimineață preferată a multora dintre noi, poate fi, din păcate, un dușman al zâmbetului strălucitor. Conținând tanin, atât cafeaua cât și ceaiul negru pot provoca colorarea neplăcută a dinților. Cu toate acestea, un medic stomatolog din Londra a dezvăluit un „truc salvator” pentru a minimiza efectele pătării dentare, oferind speranță celor dependenți de cafea.

Zâmbet. Foto: arhiva.
Zâmbet. Foto: arhiva.

Metodă simplă pentru a proteja dinții împotriva petelor cauzate de cafea

Medicul stomatolog Shaadi Manouchehri, cunoscut pentru sfaturile sale utile despre igiena dentară pe TikTok, a împărtășit o metodă simplă și eficientă pentru a proteja dinții împotriva petelor cauzate de cafea.

Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face pentru dinții tăi este să bei cafea pe parcursul zilei, și acesta este singurul lucru pe care eu personal vreau să îl fac”, a avertizat stomatologul.

Pentru a reduce riscul de pătare a dinților, dr. Manouchehri recomandă consumul cafelei „cât mai repede posibil, în limita posibilităților”. Consumul treptat de cofeină pe parcursul zilei poate expune dinții unui „atac constant de aciditate”, a explicat specialistul, subliniind importanța consumului de cafea într-un interval rezonabil de timp, ideal între 20 și 30 de minute.

Nu trebuie să-ți speli dinții imediat după ce ai băutat această băutură cu cofeină

De asemenea, este esențial să nu îți speli dinții imediat după ce ai consumat cafeaua. Din cauza sensibilității dinților la aciditatea din cafea, periajul imediat ar putea deteriora smalțul. În schimb, dr. Manouchehri sugerează așteptarea cel puțin o oră înainte de a te curăța pe dinți.

Pentru a ajuta la neutralizarea acidității și la eliminarea mai rapidă a acestuia din gură, medicul recomandă consumul de apă, mestecarea unei gume fără zahăr sau utilizarea apei de gură. Aceste măsuri simple pot ajuta la menținerea unui zâmbet luminos și sănătos, chiar și pentru cei mai mari iubitori de cafea.

În concluzie, un consum rațional și o igienă orală adecvată sunt cheia pentru a te bucura de cafeaua ta preferată fără a compromite sănătatea și aspectul dinților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net