De ce ar trebui să bei, de fapt, cafea cu lămâie? Beneficiile neștiute de care ai parte

De sute de ani, cafeaua a devenit una dintre cele mai cunsumate băuturi din întreaga lume. Anumite studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că există anumite beneficii pe care le aduce organismului uman. Majoritatea persoanelor obișnuiesc să o consume fie simplă, fie cu zahăr și lapte, însă recent din ce în ce mai multe obișbuiesc să o amestece cu zeamă de lămâie.

Cafeaua cu lămâie, din ce în ce mai consumată / foto: Pexels
Cafeaua cu lămâie, din ce în ce mai consumată / foto: Pexels

Energia de care mulți oameni au nevoie în special dimineața și-o procură dintr-o ceașcă de cafea. Totuși, de ce a ajuns cafeaua cu lămâie să fie mult mai „sănătoasă” decât cea cu zahăr și lapte?

Beneficiile aduse de cafeaua amestecată cu lămâie

Aromată, cu un gust și un miros puternic, cafeaua a ajuns să fie pregătită în diverse forme, însă mereu având același efect energizant. Nu puțini sunt cei care își încep dimineața cu o ceașcă zdravănă de cafea, îndulcită sau nu, în funcție de preferințe, și deja simt că ziua lor devine din ce în ce mai bună. 

Deși cafeaua clasică este consumată de către majoritatea oamenilor, mulți încep acum să adauge zeamă de lămâie, renunțând ulterior la zahărul și laptele pe care obișnuiau să le adauge în băutură. 

Beneficiile cafelei cu lămâie / foto: Pexels
Beneficiile cafelei cu lămâie / foto: Pexels

Specialiștii în nutriție anunță faptul că zeama de lămâie adăugată în cafea aduce câteva beneficii importante asupra sănătății noastre:

1. Cafeaua cu lămâie stimulează sistemul nervos central.

2. Consumul de cafea cu lămâie crește abilitatea de concentrare și ajută la scăderea timpului de reacție.

3. Împiedică formarea calculilor biliari.

4. Ajută la scăderea nivelului de estrogen.

5. Cofeina reduce riscul apariției bolii Parkinson.

Potrivit healthline.com., cafeaua cu lămâie este recomandată de către specialiști în special persoanelor care practică sport. Odată consumată, ajută în procesul de hidratare al organismului.

De asemenea, persoanelor care au probleme cu kilogramele în plus și vor să slăbească le este recomandat consumul cafelei cu lămâie.

Lămâia scade caloriile din cafea

Anumite cercetări au demonstrat faptul că o cafea neagră, consumată fără zahăr sau lapte conține aproximativ 80 de calorii / 150 de mililitri. În momentul în care este adăugată zeama de lămâie, conținutul caloric scade și mai mult.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net