Trucuri pentru curățenia de Paște. Sarea te ajută să scapi de petele de ulei și de grăsime

Ultima actualizare:

Paștele este aproape și este timpul să ne pregătim casele pentru această sărbătoare. Chiar dacă nu găzduiești petrecerea din acest an, tot trebuie să faci ordine în locuință, așa că de ce să nu urmezi sfaturile noastre pentru sesiunea perfectă de curățare rapidă de primăvară? Iată câteva trucuri pentru curățenia de Paște care te vor ajuta să ai casa curată, mai rapid și fără prea multe eforturi. Astfel, vei fi pregătit/ă să-l primești pe Iepuraș la tine acasă.

Înainte de a te ocupa de ouăle de Paște, trebuie să faci curățenie în casă. Foto: Click.
Înainte de a te ocupa de ouăle de Paște, trebuie să faci curățenie în casă. Foto: Click.

Cum să faci ordine rapid și ușor. Iată câteva trucuri prețioase

Începeți procesul de curățenie din exterior. Dacă doriți să vă pregătiți corect pentru viitoarea vânătoare de ouă în grădina dvs., iată ce trebuie să faceți:

1. Nu uitați de curte

În cazul în care nu stai la bloc și ai curte, nu trebuie să o neglizezi. Deoarece oaspeții nu vor fi doar în casa ta, ci și în curtea ta, va trebui să te asiguri că este curată și prezentabilă. Tundeți puțin gazonul dacă lucrurile sunt puțin scăpate de sub control (dar nu prea scurt, astfel încât să puteți ascunde cu ușurință ouăle de Paște) și curățați-vă toate suprafețele exterioare. În plus, nu uitați să îndepărtați toate petele de mușchi și buruieni, dar și frunzele. Apoi, ștergeți mobila de grădină.

2. Holul casei, următorul pe listă

Acum, după ce ați terminat totul afară, aveți grijă de holul casei. Aranjați pantofii și paltoanele și puneți deoparte articolele pe care nu le veți folosi primăvara. Apoi, spălați covorașul de la intrare, ștergeți ușa, cadrul și mânerul acesteia. Continuați cu, curățarea mobilierului. Asta e tot ce aveți de făcut în această încăpere.

3. Bucătăria, trucuri de curățare

Avem vești bune și vești rele. Vestea bună este că, dacă nu găzduiești petrecerea de Paște, nu trebuie să fii sârguincios în curățarea bucătăriei. Cele proaste sunt că, dacă de fapt îți dorești familia și pe cei dragi la tine acasă, trebuie să-ți dedici timp pentru curățenia acestei camere. Iar motivele din spatele acestui lucru sunt simple, cu cât pregătiți mai multe preparate, cu atât bucătăria este mai murdară. Cu toate acestea, iată câteva trucuri de curățenia de Paște în bucătărie.

Nu lăsați vasele să se aglomereze. Când ați terminat de folosit ceva, spălați-l imediat. După ce ați folosit blatul, ștergeți-l. Astfel nu se va lipi și vei elimina toate petele de mâncare. Nu lăsați fructele sau legumele feliate doar afară. Se încălzește, iar mâncarea se poate deteriora cu ușurință.

4. Pregătește-ți camera de zi/sufrageria pentru Paște

Indiferent de cât de mare este casa ta, sufrageria va fi cea care are nevoie de cea mai mare grijă și atenție. Înainte să sosească oaspeții dvs., asigurați-vă că:

1. Ați aspirat tapițeria și ați îndepărtat eventualele pete rămase;
2. Ați spălat perdelele și ați șers praful de pe jaluzele;
3. Ați șters masa și scaunele;
4. Ați lustruit toate suprafețele din lemn;
5. Ați eliminat pânzele de păianjen de sub mobilier și de pe tavan;

Obiecte care vă ajută să preveniți "dezastrele"

Iată de ce articole de curățenie aveți nevoie pentru a preveni un posibil dezastru de pete în casa dumneavoastră:

O mătură și o paletă de praf – oricine poate sparge întâmplător un pahar.

Șervețele umede – perfecte pentru îndepărtarea rapidă a petelor de pe tapițerie și lenjerie de pat.

Cârpe curate – nu știi niciodată ce va trebui șters.

Prosoape de hârtie – dacă vărsați lichide, acestea le vor absorbi rapid.

Sare – așezați-o deasupra oricărui tip de petă de ulei sau grăsime înainte de a încerca să spălați materialul deteriorat

Activitățile de curățenie necesare

Există câteva sarcini de care nu poți scăpa. Trebuie să le faci în fiecare cameră din casa ta, în ordinea corectă. Toți profesioniștii de curățenie spun că sunt cele mai importante 3 acțiuni, care definesc actul de curățenie:

Curățarea prafului – Întotdeauna trebuie să o faci de sus în jos. Nu folosiți niciodată un pămătuf de pene și asigurați-vă că utilizați o cârpă umedă când îndepărtați praful de pe suprafețele din lemn.

Aspiratul – Fă-o întotdeauna după ce ai curățat totul. Folosiți accesoriile aspiratorului și nu uitați să goliți regulat sacul acestuia.

Datul cu mopul – Acesta este ultimul pas de curățare. Tipul de mop și detergenți pe care îi folosiți depinde de tipul de pardoseală pe care îl aveți. Încercați să asigurați un flux de aer proaspăt în cameră, astfel încât totul să se usuce mai repede.

E timpul să-ți decorezi locuința

Și în sfârșit este timpul pentru cea mai distractivă parte a întregului proces de curățare - decorarea casei. Puteți face o mulțime de lucruri pentru a vă face casa să se simtă mai festivă.

În loc să cumpărați decorațiuni ieftine de ce să nu le faceți singur? Multe idei distractive online ar fi perfecte pentru un pic de timp în familie.

De ce să nu coaceți dulciuri tradiționale de Paște și puteți chiar să încercați să vă faceți propriile ouă de ciocolată.

Vorbind despre ouă, nu vă fie teamă să experimentați și să vă vopsiți ouăle de Paște într-o varietate de culor.

Amintește-ți că Paștele este o sărbătoare în familie și atâta timp cât ești alături de cei pe care îi iubești, făcând lucrurile care te fac fericit, totul va fi perfect.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
injunghiat pixabay jpg
cel mai tanar pictor jpg
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net