Trucurile ingenioase care ne pot ajuta să avem o dimineață perfectă! Ce sfaturi ne oferă experții

Experții ne spun că dacă ne dorim o dimineață perfectă, trebuie să avem grijă la ce facem înainte de culcare! Numai câteva obiceiuri simple ne pot ajuta să ne trezim plini de energie și optimism!

Aceste obiceiuri ne pot ajuta să avem dimineți mai bune / foto: Shutterstock
Aceste obiceiuri ne pot ajuta să avem dimineți mai bune / foto: Shutterstock

De exemplu, unul dintre „trucurile” la care putem apela este să ne punem telefonul la încărcat în altă cameră! Experții ne spun că dacă stăm în fața ecranului noaptea târziu, este foarte posibil ca ritmul nostru circadian să aibă de suferit. Cel mai bine ar fi să închidem toate ecranele cu jumătate de oră înainte de culcare și să ținem telefoanele în altă cameră, pentru a nu fi tentați să le folosim noaptea!

De asemenea, o plimbare seara poate fi obiceiul perfect, dacă ne dorim dimineți mai bune! „Merg la o plimbare în fiecare seară, ceea ce îmi permite să procesez informațiile zilei, pe măsură ce fluxul meu de sânge crește către creier”, a explicat, conform adevarul.ro, psuhologul din Marea Britanie, Lee Chambers.

Putem observa că, după cină, o plimbare liniștită ne poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, o metodă prin care putem să ne menținem tensiunea arterială sub control este să petrecem timp în natură.

Obiceiurile care ne pot ajuta să ne trezim mai fericiți

Un alt obicei pe care îl putem introduce în rutina noastră de seară este să facem o baie înainte de culcare. „S-a demonstrat că scufundarea totală în apă, spre deosebire de duș, îmbunătățește starea de spirit la persoanele cu depresie”, a explicat psihologul Justine Grosso. Un simplu duș ar trebui să aibă un efect asemănător, mai ales pentru că va ajuta la scăderea temperaturii centrale a corpului, lucru ce va semnala organismului nostru că este vremea pentru odihnă.

Experții ne mai spun că un alt obicei util înainte de culcare este să ne gândim la tot ce am realizat de-a lungul zilei. Acest lucru ne poate ajuta să ne trezim mai fericiți și plini de energie, a doua zi dimineață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
jocuri acum 100 de ani  jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net