Tunelurile misterioase utilizate de armata secretă a unui mare lider. Când vor deveni o atracție turistică impresionantă

Ultima actualizare:

Tunelurile misterioase care au potențialul de a deveni o atracție turistică impresionantă. Acestea au fost folosite de o armată secretă sub comanda unui mare lider.

Tunelurile misterioase care pot deveni o atracție turistică
Tunelurile misterioase care pot deveni o atracție turistică

Londra ascunde multe secrete sub straturile sale de istorie complexă și uneori tulbure. Printre aceste secrete se numără o rețea fascinantă de tuneluri subterane cunoscute sub numele de Kingsway Exchange. Acest complex de tuneluri misterioase, situat sub High Holborn, a fost martorul unor evenimente epice și a avut multiple utilizări pe parcursul istoriei sale. De-a lungul timpului, aceste tuneluri au fost ascunzătoarea secretă a unei armate conduse de un mare lider - Winston Churchill.

Când se reflectă asupra impactului pe care Winston Churchill l-a avut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ne gândim adesea la discursurile sale motivaționale și la conducerea sa cu mână de fier. Cu toate acestea, există părți ale istoriei sale care rămân relativ necunoscute pentru mulți, iar Kingsway Exchange este una dintre aceste comori ascunse.

Tunelurile misterioase din Londra pot deveni o atracție turistică

Aceste tuneluri au fost construite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a servi drept adăpost subteran în cazul atacurilor aeriene ale Germaniei Naziste împotriva Regatului Unit.

Churchill și echipa sa au folosit aceste tuneluri ca o bază secretă de operațiuni în timpul războiului, planificând și coordonând strategiile cruciale care au dus la victoria Aliaților. În acest loc, Churchill a dat instrucțiuni și a luat decizii care au schimbat cursul istoriei.

După război, Kingsway Exchange nu a fost abandonat. În plină Război Rece, tunelurile au fost readaptate pentru a servi ca o centrală telefonică secretă. Aici s-a regăsit primul cablu telefonic transatlantic, care asigura comunicarea între două dintre cele mai puternice națiuni ale lumii: Statele Unite ale Americii și Uniunea Sovietică. Această "linie directă" secretă era vitală pentru menținerea comunicării între liderii celor două superputeri, Casa Albă și Kremlinul.

Cu toate aceste utilizări și secrete, tunelurile Kingsway Exchange au fost ținute la adăpost de ochii curioși timp de 70 de ani, conform Legii privind secretele oficiale. Astfel, tainele locului misterios a născut legende și speculații, și a inspirat chiar și lumea literară. Celebrul autor Ian Fleming, cunoscut pentru seria sa de romane cu James Bond, a fost influențat de misterul și aura acestor tuneluri în creația sa literară.

Dar acum, această bijuterie istorică urmează să iasă la lumină. Grupul BT a luat decizia de a vinde Kingsway Exchange unui consorțiu numit The London Tunnels, deschizând astfel ușa către o nouă eră în care aceste tuneluri vor deveni o atracție turistică importantă, conform CNN.

Tunelurile secrete vor fi deschise pentru turiști

Planurile pentru transformarea acestui loc subteran sunt mărețe și ambițioase. Proiectanții intenționează să utilizeze cele mai noi tehnologii pentru a restitui locația secretă. Vizitatorii vor avea ocazia de a pătrunde într-o lume în care trecutul prinde viață sub ochii lor, oferindu-le o experiență inedită și captivantă.

The London Tunnels a anunțat că intenționează să investească 140 de milioane de lire sterline în restaurarea și amenajarea sitului. Această sumă impresionantă va permite readucerea la viață a tunelurilor, inclusiv a infrastructurii și a ambientului care le-au definit în timpurile de război. În plus, aproximativ 80 de milioane de lire sterline vor fi alocate pentru crearea unor ecrane interactive și a altor facilități care vor oferi vizitatorilor o experiență educativă și captivantă.

Cu toate aceste planuri grandioase se așteaptă ca atracția să fie deschisă publicului în 2027. 

Se va investi 140 de milioane lire sterline pentru restaurarea tunelurilor secrete

Tranzacția care a condus la achiziționarea acestor tuneluri a fost condusă de Angus Murray, un bancher australian și fost director al gigantului Macquarie, cu sprijinul firmei sale Castlestone Management.

Echipa din spatele acestui proiect are încredere că istoria fascinantă a tunelurilor, importanța lor strategică și amplasarea lor între Holborn și istoricul Square Mile din Londra le vor face una dintre cele mai populare destinații turistice din Londra.

Winston Churchill a fost unul dintre cei mai importanți lideri politici ai secolului XX și unul dintre cei mai cunoscuți prim-miniștri ai Regatului Unit. El s-a născut pe 30 noiembrie 1874 și a murit pe 24 ianuarie 1965. Churchill este cel mai bine cunoscut pentru rolul său de lider al Regatului Unit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a avut o carieră politică și militară lungă și distinsă înainte și după acest război.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image
actualitate.net
image
actualitate.net