Un miracol de sărbători! Gest superb pentru câteva familii izolate din România: „Îmi dau lacrimi de bucurie că vă văd"

Ultima actualizare:

Răi sau buni, tineri sau bătrâni, săraci sau bogaţi, majoritatea românilor încearcă să facă fapte frumoase de sărbători. Cei care pot vin în sprijinul celor care nu au, fie că sunt în ”creierii” munţilor sau în văgăuna cea mai ascunsă dintr-un sat de câmpie. Două exemple emoţionante vin din judeţele Buzău şi Olt.

Bătrânii au fost  ajutaţi de voluntari. FOTOGRAFII: ADEVĂRUL
Bătrânii au fost ajutaţi de voluntari. FOTOGRAFII: ADEVĂRUL

O caravană formată din peste 30 de maşini cu 100 de voluntari de la clubul de off-road GTC Motorsport a străbătut zeci de kilometri de trasee montane zilele trecute pentru a le duce alimente şi cadouri unor familii izolate din Munţii Buzăului.

Potrivit adevărul.ro, misiunea, care s-a întins pe durata a două zile, a pus la grea încercare echipa om-maşină După ce au fost încărcate, maşinile de teren au pornit în coloană din parcarea unui supermarket din municipiul Buzău. În total, circa 15 de tone de alimente şi obiecte de strictă necesitate au plecat către persoanele aflate în dificultate.

„La adulţi cred că sunt 40 de produse diferite în pachete. Încercăm ca ceea ce avem acasă să le ducem şi dânşilor. Undeva în cantitate de aproximativ zece tone sunt doar produsele alimentare. Mergem mai mult cu alimente anul acesta”, a declarat Răzvan Cirap, organizatorul misiunii umanitare.

Membrii Crucii Roşii  au împărţit daruri
Membrii Crucii Roşii au împărţit daruri

Nici refugiaţii nu au fost uitaţi

După ore întregi de mers prin păduri şi traversat văi adânci, maşinile de teren au ajuns la casele izolate. Oamenii au rămas muţi de uimire când au văzut maşinile de teren la poartă şi s-au bucurat că străinii veniţi de departe le-au adus cadouri de sărbători.

„Uitaţi cum îmi bate inima. Îmi dau şi lacrimile de bucurie că vă văd. E grea şi boala, şi bătrâneţile, că am sosit la anii ăştia grei, dar singurătatea e poate cea mai grea”, a declarat emoţionată o bătrână din Nehoiu.

În total, au fost distribuite pachete pentru 300 de persoane, cei mai mulţi bătrâni şi copii, din mai multe sate aflate pe culmile dintre Nehoiu şi Siriu.

Refugiaţii din Ucraina fac parte dintre cei loviţi de soartă iar mamele care au fugit din calea războiului din Ucraina împreună cu copiii lor sunt categoria cea mai vulnerabilă. Pentru ei la sediul Crucii Roşii Olt a venit deja Moş Crăciun. Bătrânul cu bărbă albă a lăsat acolo daruri pentru un grup de 16 mame şi 14 copii.

„Ne-am gândit să nu simtă lipsa lui Moş Crăciun, mai ales copiii, dar şi adulţii şi ne-am întâlnit la sediul Crucii Roşii ca să le oferim cadourile pe care Moş Crăciun le-a lăsat la noi pentru toţi copiii şi adulţii migranţi din Ucraina în judeţul nostru”, a spus pentru sursa citată directorul Filialei Olt de Cruce Roşie, Simona Capisizu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net