Un român a cumpărat un avion la prețul unei garsoniere, pentru a-l transforma într-o superbă casă de vacanţă. Cum arată locuința

În timp ce unii români cumpăra case la țară pentru a scăpa de agitația de la oraș și le transformă în adevărate „bijuterii”, alții se pare că au idei mai inedite. Un român are în plan să își facă o superbă casă de vacanță dintr-un ... avion! El a cumpărat aeronava scoasă din uz la prețul unei garsoniere și numai transportul l-a costat încă jumătate din sumă.

Românul care a cumpărat un avion pentru a-l transforma în casă de vacanță / foto: Pixabay
Românul care a cumpărat un avion pentru a-l transforma în casă de vacanță / foto: Pixabay

Cu avionul pe străzile Capitalei! Cel puțin asta au văzut bucureștenii sâmbătă seară târziu, 10 februarie, când traficul a scăzut în intensitate. Se pare că aeronava aparține unui român care a avut ideea ingenioasă de o achiziționa cu scopul de a o transforma într-o casă de vacanță.

Aparatul de zbor este un avion McDonnel Douglas MD83, cu o lungime de 45 de metri, înalt cât un bloc cu trei etaje și în perioada 1989-2010 putea să transporte 170 de pasageri. Acesta a aparținut omului de afaceri Ovidiu Tender și a fost scos la vânzare de fisc, după ce compania de zbor a intrat în insolvență.

Noul proprietar, pe nume Costin Gavrilescu, și-a dorit să cumpere un astfel de avion de mai bine de 10 ani, astfel că a fost dispus să scoată fără nicio problemă din buzunar suma de 36.000 de euro, însă a fost nevoit să plătească încă jumătate din preț pe transport, care a fost o provocare în sine. Aeronava a pornit de la Romaero spre aerodromul din Clinceni, pe un traseu de peste 30 de kilometri, iar autoritățile au fost nevoite să demonteze mai multe semafoare și semne de circulație pe parcurs.

Ce planuri are pentru transformarea avionului

„Am luat eu circularul şi în câteva zile am tăiat aripile. A fost dificil să îl pun pe trailer, să îl pregătim de pus pe trailer. Să îl punem pe trailer, mai ales că nu am mai făcut asta”, a declarat Costin Gavrilescu, pentru observator.ro.

De asemenea, românul a dezvăluit și ce planuri are pentru transformarea avionului: „Cabina, teoretic va rămâne așa. Mă gândesc să o fac, ori să o păstrez intactă așa, ori să o transform într-un simulator de zbor. După care, o zonă de sufragerie, așa, loc de întâlnire cu toată lumea, eventual cu o masă, cu niște scaune. Acolo aș vrea să înlocuiesc una din uși să poți ieși pe terasă”, a mai spus noul proprietar.

Costin este pasionat de aviație încă de mic, a făcut cursuri de pilotaj și deține mai multe aparate de zbor. „Eu mi-am făcut hangarul la Clinceni din 2008 şi cam de atunci. Am un avionaş mic, un elicopter care e modificat de când i-am pus turbopropulsor pe el. Este singurul elicopteraş mic din România care are turbopropulsor. Pe la 6 ani am citit eu o cărțulie tradusă din rusă cu manual de trecere la elicopter”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net