Un român face bani frumoși în Transilvania cu o plantă care crește în Tibet. Regele Charles o adoră

Ultima actualizare:

Mircea Muntean, un fermier din Transilvania, deține o plantație unică în România, cultivând cu succes o plantă exotică originară din Tibet, care a devenit o sursă de profit remarcabilă pentru fermierii locali.

Rubarba este foarte bună pentru sănătate / foto: Pixabay
Rubarba este foarte bună pentru sănătate / foto: Pixabay

Acest român pasionat, Mircea Muntean, își amintește cu nostalgie de momentul când a descoperit plantația sa de rubarbă.

În urmă cu 14 ani, într-o călătorie de afaceri în Hamburg, a fost inspirat de o vizită la un fermier local și a decis să aducă în România 2.000 de rădăcini ale acestei plante, adaptând soiul german la condițiile locale.

Câmpurile de rubarbă, o priveliște impresionantă

Astăzi, câmpurile sale întinse cu rubarbă sunt o priveliște impresionantă, dar după 14 ani, este timpul pentru o reorganizare pentru a revigora planta.

„Transformarea acestui hobby într-o afacere necesită o reorganizare a culturii și mecanizarea lucrărilor. Aceasta va reduce costurile, va permite repetabilitatea și va crește productivitatea”, explică fermierul, potrivit Antena3 CNN. 

Plantația sa, situată în apropierea Sighișoarei, este o sursă de bucurie și satisfacție pentru Mircea, care simte gustul dulce al succesului.

Rubarba devine tot mai populară pe măsură ce gusturile oamenilor se diversifică, iar proprietățile sale benefice sunt apreciate.

"Nu am folosit niciodată erbicide sau îngrășăminte chimice. Deși cultura nu este certificată bio, de nouă ani, lucrăm mecanizat, fără intervenții chimice", subliniază Mircea.

Ce beneficii pentru sănătate are rubarba și ce preparat iubește Regele Charles

Plantația sa nu numai că oferă rubarbă bogată în vitamina C, magneziu, calciu, fosfor și alte minerale, ci și deschide calea către multiple utilizări culinare.

„Pețiolul plantei poate fi consumat direct, fiind răcoritor și benefic pentru organism. De asemenea, poate fi preparat sub formă de compot, prăjitură, plăcintă, sosuri sau gemuri”, adaugă fermierul cu mândrie.

De fapt, celebra prăjitură cu rubarbă a devenit preferata regelui Charles în călătoriile sale prin Transilvania.

„Regele Marii Britanii este un admirator al regiunii noastre și al produselor locale”, încheie Mircea Muntean, cu mândrie.

rhubarb 3399627 1280 jpg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net