Una din cele mai misterioase crime din istorie a fost elucidată după 50 de ani. Cum a fost găsit ucigașul „doamnei din râu”

La aproape cinci decenii după ce a dispărut și a fost găsită moartă plutind într-un râu din Ontario, s-a aflat cine este „doamna din râu”, dar și criminalul responsabil de uciderea femeii.

„Doamna din râu", identificată după aproape 50 de ani / Foto: Captură video
„Doamna din râu", identificată după aproape 50 de ani / Foto: Captură video

Cine e „doamna din râu”? După aproape 50 de ani, Centrul de Științe Criminale din Toronto a descifrat misterul cu ajutorul celor mai noi și mai performante tehnologii pentru aproximarea facială tridimensională. Astfel, identitatea femeii găsită moartă plutind într-un râu din Ontario ar fi Jewell „Lalla” Langford, originară din Montreal.

Femeia a plecat de acasă în aprilie 1975, dar nu s-a mai întors niciodată la rudele ei, care au raportat-o ​​imediat dispărută. Pe 3 mai 1975, rămășițele sale au fost găsite și aduse înapoi în Statele Unite. S-a ținut o slujbă de pomenire și înmormântare, dar nimeni nu a putut să o identifice în acel moment.

Cei de la criminalistică care au lucrat la cazul ei nu au renunțat, dovadă fiind faptul că în 2017 au folosit noi tehnologii pentru a simula fețele tridimensionale. Din păcate, nici de data aceasta nu au aflat cine era.

Oamenii legii au arestat în cele din urmă un suspect 

Primii suspecți în acest caz de crimă au apărut când Centrul de Științe Criminale din Toronto a obținut un nou profil ADN al „doamnei din râu”, la sfârșitul anului 2019. Acesta corespundea probelor prelevate de la doi indivizi enumerați într-un arbore ADN genealogic. 

Ancheta nu s-a oprit aici și a continuat ceva timp. Oamenii legii au arestat în cele din urmă un suspect la Hollywood, Florida. Mai exact, un bărbat de 81 de ani pe nume Rodney Nichols. La sfârșitul anului trecut, al a fost acuzat penal de uciderea „doamnei din râu” la Curtea de Justiție din Ontario. Femeia și inculpatul se cunoșteau, dar natura relației lor nu a fost detaliată.

Potrivit organizației nonprofit care utilizează investigații genealogice, femeia care deținea un centru spa cu fostul ei soț a fost sugrumată cu un cablu TV. Mâinile și gleznele îi erau legate cu o cravată, iar fața înfășurată într-un prosop.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net