Unde ar trebui să facem plinul înainte de a pleca în vacanță. Diferența de preț dintre carburanții din oraș și autostradă: „Prețurile diferă foarte mult”

Ultima actualizare:

Românii pleacă tot mai des în vacanțe, mai ales că ne aflăm în plin sezon estival. În timp ce unii aleg să călătorească cu avionul, alții merg cu mașina atât prin țară, cât și în afara țării. Însă, indiferent de destinație, drumul costă considerabil, din cauza prețurilor mari ale carburanților.

Unde trebuie să facem plinul atunci când plecăm în vacanță
Unde trebuie să facem plinul atunci când plecăm în vacanță

„Unde sunt mai multe stații în același loc, acolo prețurile încep să scadă”

Sorin Mierlea, președintele InfoCons a fost invitat în emisiunea iThink, găzduită de Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. Cu această ocazie, el a explicat de unde ar trebui să facem plinul înainte să plecăm în vacanță. Se pare că alegerea cea mai potrivită ar fi să alimentăm de la o stație din oraș, înainte de a intra pe autostradă. Iată și motivele.

”Cumpărând carburant de la o stație înainte de a intra pe autostradă, versus a cumpăra carburant de pe autostradă, la un plin înseamnă pâinea pe două săptămâni. Asta este diferența la carburant. La aceeași stație, același brand. Aceste lucruri ar trebui să le înțelegem, și anume faptul că indiferent că este același brand, prețurile diferă foarte mult între ele.

Unde sunt mai multe stații în același loc, acolo prețurile încep să scadă. Dar este discutabil, pentru că astăzi poate fi un preț, mâine poate fi alt preț. Chiar dacă pentru unii nu înseamnă mult 50 de lei, pentru alții poate însemna o diferență majoră pentru o vacanță frumoasă”, a explicat Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

„Să ne facem asigurările obligatorii”

De asemenea, Sorin Mierlea spune că indicat ar fi să avem asigurări valabile și neapărat să facem rovinieta înainte de a pleca la drum.

”Să ne facem asigurările obligatorii, acel RCA, să avem roviniete în funcție de sectoarele de drum pe unde trecem, și ar fi bine să mergem să le plătim, de exemplu, într-o stație de carburant, unde plătim în lei și nu plătim în euro.

La fel cum am plăti dacă plătim de pe telefon. Și când vine, cu TVA cu tot, în factura de telefon, s-ar putea să fie iar un cost adăugat, plus benzina luată de pe autostradă, și deja s-ar putea să fie o seară cu familia, la înghețată, în concediu”, a mai spus președintele InfoCons la Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net