Vești bune pentru șoferi. O porțiune de autostradă va fi inaugurată săptămâna viitoare

Ultima actualizare:

Veste bună pentru șoferii care circulă în zona Capitalei! Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat marți că începând „de săptămâna viitoare se va putea circula pe un nou tronson din Autostrada de Centură a Capitalei (A0). Este vorba de un tronson de circa 10 kilometri care asigură legătura între A2 și DN4, în zona Olteniței.  

Autostrada de Centură a Capitalei
Cei 10 kilometri fac legătura între A2 și DN 4 în zona Oltenița. Captură Fcb Irinel Scrioșteanu

Secretarul de stat Irinel Scrioșteanu în vizită pe șantier

Acest sector de autostradă face parte din tronsonul 3 Sud al autostrăzii A0, construit de turcii de la Alsim Alarko.„Comisia de recepție a început deja evaluarea lucrărilor efectuate de societatea care a câștigat contractul. Până la sfârșitul anului mai pregătim inaugurarea a două loturi de autostradă pe A0, legăturile cu A1, DN1 și A3, la Afumați”, a declarat secretarul de stat pe șantier. 

Ce trebuie să știți despre lucrările la tronsonul A2-DN4

Potrivit unor surse din cadrul Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, antreprenorul turc avea pe teren aproape 300 de muncitori pe șantier și peste 100 de utilaje. Conform secretarului de stat Scrioșteanu care a făcut un tur al șantierului, marți, se făceau ultimele finisaje, see montau indicatoare rutiere și se executau marcaje. 

Astfel, se va circula neîntrerupt pe aproximativ 33 de kilometri, de la DN6 până la intersecția cu A 2. Iar de săptămâna viitoare, șoferii care tranzitează localitățile Jilava, Măgurele, Popești-Leordeni, Bragadiru, Cernica sau Glina vor avea acces la un drum în regim de autostradă, ușurând circulația în aceste zone unde s-au format comunități mari în ultimii ani relatează stirileprotv.ro

Ce trebuie să știți despre Autostrada de Centură a Capitalei

Autostrada de Centură a Capitalei are o lungime de aproximativ 100 km. Potrivit siteului 130km.ro, autostrada este împărțită astfel:  

Zona Sud al autostrazii A0  

-Lotul 1, A2 - CF902 (Jilava), 16,9km, câștigător Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS. O secțiune de 6,00 km între Popești Leordeni și CF902/Jilava a fost deschisă în Aprilie 2024.  

-Lotul 2, CF902 (Jilava) - DN6, 16,3km, câștigator Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS. O porțiune de 10,00km, între DN5 si DN6 a fost inaugurată în Decembrie 2023, iar alți 6,30 km, între CF902/Jilava si DN5 au fost deschiși circulației în Aprilie 2024 

-Lotul 3, DN6 - A1, 17,97km, câștigător asocierea Aktor SA - Euro Construct Trading SRL. Contractul a fost preluat integral de Aktor SA. 

Segmentul Nord al autostrazii A0 este impartit in patru loturi: 

-Lotul 1, DJ601 - DN1 (Corbeanca), 17,5km, în execuție, câștigător: Impresa - Pizzarotti - Retter Project Management 

-Lotul 2, DN1 (Corbeanca) - DN2 (Afumati), 19,0km, în execuție, câștigator: asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL. O porțiune de 9,5km între DN1 și A3 a fost dată în trafic în noiembrie 2023 

-Lotul 3, DN2 (Afumati) - DN3 (Cernica), 8,6km, in executie. Constructor selectat in noiembrie 2022: China Civil Engineering Construction Corporation, pret 397.996.117,63 lei fara TVA, durata de proiectare: 12 luni, durata de executie: 18 luni. Contract semnat in martie 2023 

-Lotul 4, DN3 (Cernica) - A2, 4,47km, castigator Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL, pret 312,6 milioane lei fara TVA, durata de proiectare: 12 luni, durata de executie: 18 luni. Contract semnat in august 2020. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net