Unde este „copacul morții”, cel mai toxic din lume. Oricine stă sub el, moare

Te-ai fi gândit vreodată că în lumea asta există un copac menit să îți curme viața? Ei bine, nu, nu este o glumă, ci realitatea din Caraibe. În anumite zone din America Centrală și de Sud, crește cel mai periculos copac din lume – Hippomane mancinella, aspect evidențiat de Cartea Recordurilor. Oamenii de știință avertizează că orice parte a acestui arbore este mortală, inclusiv fumul produs în urma arderii lemnului lui.

„Copacul morții” reprezintă o adevărată amenințare pentru viață / foto: iNaturalist
„Copacul morții” reprezintă o adevărată amenințare pentru viață / foto: iNaturalist

Specialiștii avertizează pericolul la care suntem supuși doar dacă stăm în preajma copacului Hippomane mancinella. Seva lui conține toxine, care pot avea un efect letal asupra organismului. Avertizările sunt clare, întrucât nu este recomandat să ne adăpostim niciodată sub el în cazul în care ne prinde ploaia. Odată cu picăturile de apă, seva otrăvitoare va cădea pe piele și poate provoca arsuri grave.

Fructele „copacului morții” îți pot curma viața

Deși sunt suculente și dulci, odată consumate, fructele copacului Hippomane mancinella conduc la apariția unor dureri atât de crunte, întinse pe o durată de câteva ore, care pot conduce chiar și la deces.

Potrivit experților, fructele „copacului morții” reprezintă cea mai mare amenințare la adresa vieții. Odată consumate, simptomele precum vărsături și diaree pot conduce la deshidratare severă și, într-un final, chiar deces.

În presa internațională există anumite mărturii potrivit cărora, un număr de turiști europeni, au murit după ce au consumat acest fruct toxic, după cum amintește atlas-geografic.net.

Fumul lemnului ars conduce la orbire temporară

Fumul ,,copacului morții” conduce la orbire temporară / foto: Pixabay
Fumul ,,copacului morții” conduce la orbire temporară / foto: Pixabay

Experții mai trag un semnal de alarmă în ceea ce privește arderea lemnului acestui copac. Fumul emis este toxic, iar urmările sunt grave: inflamații oculare și chiar orbire temporară.

„Copacului morții”, fundamental pentru ecosistem

Deși Hippomane mancinella reprezintă un adevărat pericol pentru viața oamenilor, el are un rol esențial în ecosistemul zonelor în care crește. Are un rol important, mai concret, protejează habitatul de coastă de vânturi și proces de eroziune. Atât timp cât oamenii stau cât mai departe de el, siguranța și viața nu le sunt puse în pericol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net