Unde se află, astăzi, ochii lui Albert Einstein. Au fost furați de medicul care i-a făcut autopsia

Albert Einstein este considerat unul dintre cei mai influenți și celebri oameni de știință din toate timpurile, iar fața sa este una dintre cele mai recunoscute. Einstein s-a născut în Germania, la 14 martie 1879, într-o familie de evrei. Moartea acestuia ascunde secrete bine păstrate. De exemplu, sunt puțini cei care știu că ochii lui Einstein sunt păstrați într-un seif din New York.

Curiozități despre Albert Einstein Foto: Shutterstock
Curiozități despre Albert Einstein Foto: Shutterstock

Ochii lui Einstein sunt într-un seif din New York 

Doctorul care i-a făcut ilegal autopsia i-a furat nu numai creierul, ci și ochii. I-a dat oftalmologului lui Einstein, Henry Abrams. Ochii sunt păstrați într-un seif din New York chiar și în ziua de azi, scrie incredibilia.ro.

Ce s-a întâmplat cu creierul lui Einstein 

Deși doctorul Thomas Stolz Harvey a fost cel care i-a făcut autopsia lui Einstein, nu au fost descoperite documentele care îl delegau în mod oficial să întreprindă procedura. Așadar, autopsia a fost făcută în mod ilegal.

La șapte ore după moartea lui Einstein, Harvey a îndepărtat creierul lui Einstein, în ciuda faptului că savantul ceruse să fie incinerat „în întregime”. Harvey a păstrat creierul, însă nimeni nu știe de ce.

Einstein a avut o fiică 

Lieserl a fost primul copil al savantului cu prima lui soție, Mileva Maric. Singurele documente care se referă la fată sunt scrisorile schimbate de părinții ei. Fata s-a născut când cei doi nu erau căsătoriți, în ianuarie 1902, și nu s-a vorbit prea mult de ea. Este posibil să fi murit în septembrie 1903, de scarlatină.

Se crede că Lieserl s-a născut cu handicap mintal și că a fost menționată pentru ultima oară într-o scrisoare trimisă de Albert Milevei, datată pe 19 septembrie 1903. Scrisoarea sugerează faptul că părinții ei se gândeau să o ofere spre adopție înainte ca aceasta să moară. „Cum este înregistrat oficial copilul?”, întreba Einstein. „Trebuie să fim precauți ca să nu întâmpine probleme mai târziu.”

Eistein a fost însurat cu verișoara primară

În cele din urmă, Albert s-a însurat cu Elsa, cu care avea o relație încă de când era însurat cu prima lui soție, Mileva. Divorțul de Mileva s-a finalizat abia în 1919, la șapte ani după ce savantul începuse să se întâlnească cu verișoara lui primară.

Einstein a refuzat o operație chirurgicală 

Pe 17 aprilie 1955, Einstein a suferit un anevrism de aortă abdominală, care a avut drept rezultat o hemoragie internă. Când i s-a propus o intervenție chirurgicală, a spus: „Vreau să mor atunci când aleg eu. Este o lipsă de decență să îți prelungești viața în mod artificial. Mi-am făcut treaba, este timpul să plec. O voi face cu eleganță.” A murit în ziua următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
Reteta socata jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net