Unde se află autostrada considerată a opta minune a lumii. Are o lungime de 1.300 kilometri și atrage anual mii de turiști

Acest drumul a câștigat faima internațională, unii chiar numindu-l a opta minune a lumii, din cauza dificultăților cu care s-au confruntat muncitorii în construirea acestuia, precum și a faptului că este una dintre cele mai înalte autostrăzi din lume. Mai exact, vorbim despre autostrada Karakoram, care leagă Pakistan în China. Drumul are o lungime de 1.300 de kilometri și a fost construit pe una dintre puţinele rute care traversează Munţii Himalaya, dar şi pe una dintre cele mai vechi trasee ale Drumului Mătăsii.

Autostrada Karakoram, considerată a opta minune a lumii / foto: arhiva Click!
Autostrada Karakoram, considerată a opta minune a lumii / foto: arhiva Click!

Autostrada Karakoram leagă Pakistan de China și trece prin trei regiuni muntoase: Munţii Himalaya, Karakoram şi Pamir. Drumul are o lungime de 1.300 de kilometri, circa 890 sunt pe teritoriul chinez, şi leagă regiunea Xinjiang din China de Islamabad, capitala Pakistanului. Prezintă foarte multe pericole pentru automobilişti, de la alunecări de teren, ploi musonice, zăpezi abundente şi răul de înălţime.

Cunoscută și sub numele de Autostrada Prieteniei în China, construcţia spectaculoasei autostrăzi a început în 1959 şi abia după 27 de ani a fost finalizată, în 1986. Aproximativ 810 pakistanezi și aproximativ 200 de muncitori chinezi au murit la construcţia acestui drum din  cauza vremii dure, dar și a alunecărilor de teren.

A devenit una dintre cele mai populare destinații turistice

La 30 iunie 2006, a fost semnat un memorandum de înțelegere între Autoritatea Națională a Autostrăzilor din Pakistan (NHA) și Comisia de Supraveghere și Administrare a Activelor de Stat din China (SASAC) pentru a reconstrui și moderniza autostrada Karakoram.

Drumul a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice, deoarece atrage un număr mare de oameni care doresc să experimenteze aventura călătoriei de-a lungul unuia dintre cele mai înalte drumuri din lume. Majoritatea turiștilor care folosesc autostrada sunt alpiniști și bicicliști.

Karakorum reprezintă şi cel mai înalt punct de trecere a frontierei din lume, la o altitudine de peste 4.600 de metri, iar tabloidul britanicThe Guardian a afirmat despre autostradă că e a treia destinaţie turistică din Pakistan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
camp nou jpeg
orase din romania colaj pixabay jpg
litere freepik jpg
batrana la volan targu jiu captura video jpg
timisoara jpg
inundatii 1970 14 mai jpg
mini orasul fara nume din romania jpg
mario iorgulescu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net