Unde se află cel mai bogat sat din România. Aici, un Ferarri este considerat vechitură. VIDEO

Cel mai prosper sat din România, Certeze, se găsește în inima Ardealului, însă povestea sa rămâne necunoscută pentru mulți din restul țării.

Cel mai prosper sat din România, Certeze, se găsește în Satu Mare / foto: stiridecluj
Cel mai prosper sat din România, Certeze, se găsește în Satu Mare / foto: stiridecluj

Chiar și cu mulți dintre locuitori lucrând peste hotare, pentru a-și asigura un trai mai bun, aceștia păstrează o strânsă legătură cu rădăcinile lor, potrivit știridecluj. 

Ce face satul Certeze atât de deosebit

Certeze se remarcă ca fiind un sat prosper datorită infrastructurii și facilităților sale care asigură o viață confortabilă și îmbelșugată. Cu toate acestea, una dintre provocările majore cu care se confruntă este lipsa de populație, mulți alegând să plece în afara țării în căutarea unor oportunități mai bune, în țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie.

Cu toate că mulți localnici au ales să-și croiască un drum în străinătate, Certeze nu a rămas în urmă. Casele din satul acesta sunt nu doar spațioase, ci și opulente, deseori cu mai mult de un etaj și unele chiar cu trei.

Arhitectura localității impresionează prin detalii complexe, cum ar fi ușile sculptate din lemn, balcoanele impunătoare, ferestrele moderne și gardurile elegante din fier forjat.

E plin de construcții moderne

Deși este un sat, construcțiile din Certeze nu sunt doar moderne, ci și remarcabile din punct de vedere arhitectural. Prestigiul său a depășit granițele naționale, fiind adus în atenția publicului printr-un articol publicat în presa germană, bazat pe un documentar realizat de Deutsche Welle.

O poveste fascinantă învăluie satul Certeze. Inspirat dintr-un documentar prezentat de Deutsche Welle, un articol relatează experiența unui localnic și a fiului său care au lucrat în domeniul construcțiilor în Franța, mereu simțind nostalgia pentru căminul lor.

Cu toate provocările de a menține un nivel de trai decent, dat fiind discrepanțele salariale între Europa și România, aceștia au perseverat, dedicându-și eforturile pentru construirea caselor mult visate în acest colț pitoresc al țării.

Patrick vine tot cu Ferrari-ul la sat

Printre locuitorii de succes ai satului se numără și Patrick, care, pornind de jos, a ajuns să conducă o companie în Paris la vârsta de 32 de ani, angajând și alți săteni. Deși anul anterior jurase că nu va reveni acasă în vacanță cu Ferrari-ul său, deoarece drumurile locale îi distruseseră jantele de 20.000 de euro, el nu și-a ținut promisiunea. Însă, cu toții au rămas uimiți de planul său de a amenaja un complex sportiv în Certeze, unde să joace fotbal în timpul concediului alături de prieteni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net