Unde se află insula unde nimeni nu are voie să pună piciorul. A adăpostit un spital unde erau ţinuţi în carantină cei cu boli contagioase

Ultima actualizare:

O mică insulă misterioasă, situată la mai puțin de un kilometru de coasta unuia dintre cele mai faimoase orașe din lume, este complet abandonată și oamenii nu au voie să o viziteze. A adăpostit în trecut un spital de carantină, fiind locul în care a fost găzduită Typhoid Mary. Este vorba despre insula North Brother.

North Brother, insula pe care nimeni nu are voie să se ducă / foto: captură video
North Brother, insula pe care nimeni nu are voie să se ducă / foto: captură video

Insula North Brother este una dintre cele mai faimoase insule pustii din Statele Unite ale Americii. Situată în East River din New York, între Bronx și Rikers Island, nsula are o suprafață de 81.400 de metri pătrați și este abandonată în totalitate, iar oamenii nu o pot vizita.

Insula a fost locuită până în 1885 când a devenit un spital de carantină pentru cei cu tot felul de boli infecțioase. Spitalul Riverside a fost inițial destinat tratării bolnavilor de variolă și pentru izolarea lor. Ulterior, erau tratați și plasați în carantină și cei care sufereau de febră tifoidă sau tuberculoză.

Mary Mallon, cunoscută și sub numele de Typhoid Mary, a fost una dintre cei mai cunoscuți rezidenți de pe insulă, locuind aici mai mult de 20 de ani, până la moartea ei în 1938. De asemenea, ea primit această porecleă deoarece se spune că a fost recunoscută ca fiind primul american care a luat febra tifoidă mortală.

Ulterior, în 1950, această unitate a devenit un centru de reabilitare pentru dependenții de droguri. Centrul a fost închis în anii 1960, din cauza corupției personalului, a costurilor și a condițiilor de viață precare.

Cine a fost Typhoid Mary

Deși oamenii nu au voie să o viziteze, unii s-au aventurat să exploreze insula misterioasă. Pe canalul de YouTube Adventure Junkies, o echipă a relatat experiența explorării acestui loc pustiu.

Insula North Brother este o aventură uimitoare. Călătoria cu caiacul prin East River o face o experiență unică. Majoritatea clădirilor sunt atât de degradate încât nu poți ajunge în interiorul lor, dar este o priveliște minunată să te plimbi în jurul insulei văzând cât de mult a luat natura înapoi”, au spus aceștia, conform tabloidului britanic Mirror.

Insula North Brother a fost prezentată în 2009 în episodul 8 al documentarului Life After People, numit „Armed and Defenseless”, de pe canalul History. Au fost prezentate clădirile de pe insulă pentru a se da un exemplu a ceea ce s-ar întâmpla dacă o construcție nu este îngrijită mai mult de 45 de ani de oameni.

De asemenea, tot insula este și locul unde pe data de 15 iunie 1904 vaporul PS General Slocum a naufragiat și a ars. Peste o mie de persoane și-au pierdut atunci viața fie în incendiul de la bordul navei fie înecate înainte ca nava să ajungă la țărm.

În prezent, insula North Brother este folosită drept sanctuar pentru păsările de apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Hemingway jpeg
roman Germania jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
inundatii galati   foto marcel ciolacu FB jpg
raceala jpg
lumanari biserica shutterstock 358100030 jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI jpg
Ioan Baldea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net