CTP tună și fulgeră după ce șase medici chirurgi şi o asistentă medicală au luată șpagă la un spital de Oncologie: Cine distruge prestigiul meseriei de medic”

Cristian Tudor Popescu a reacționat vehement în urma scandalului de corupție de la Spitalul Municipal Timișoara, în care șase medici chirurgi și o asistentă medicală sunt cercetați pentru luare de mită în formă continuată. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, CTP critică dur corupția din sistemul medical și arată cu degetul către cei care pun în pericol prestigiul profesiei de medic.

CTP. Foto: arhiva.
CTP. Foto: arhiva.

„Mită pentru moarte” - reacția dură a lui CTP

În postarea sa de pe Facebook, Cristian Tudor Popescu a numit scandalul de corupție de la Spitalul Municipal Timișoara „mită pentru moarte”. El a subliniat că nu mai puțin de șase chirurgi oncologi și o asistentă medicală au fost reținuți de procurori pentru luare de mită de la pacienți grav bolnavi. „Fostul șef al secției de oncologie a aceluiași Spital Municipal a fost condamnat în iunie tot pentru luat bani de la pacienți cu cancer”, a scris jurnalistul, evidențiind gravitatea situației.

Reacție la apărarea medicilor implicați în corupție

CTP a făcut referire și la un alt caz notoriu de corupție din sistemul medical, de la secția ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon din București. În acest context, Colegiul Medicilor și Asociația Medicilor ATI au susținut că presa ar fi responsabilă pentru distrugerea prestigiului profesiei de medic, nu medicii implicați. „Acum, aștept alt comunicat din partea sus-ziselor organe profesionale medicale, care să ne mai spună încă o dată cine distruge prestigiul meseriei de medic”, a adăugat CTP, cu un ton ironic și critic, citat de Adevărul.

Cine sunt medicii și asistenta cercetați pentru luare de mită

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a făcut publice numele celor implicați în acest caz de corupție. Cei șase medici chirurgi și asistenta cercetați sub control judiciar pentru luare de mită sunt:

Dr. Neagoe Octavian Ctin

Dr. Drăghici Laurențiu Ctin

Dr. Miclăuș Codruța

Dr. Cărăbineanu Adrian

Dr. Preda Marius

Dr. Rădulescu Carmen

Asistenta Niste Mihala

Conform comunicatului Parchetului, cei șapte sunt cercetați pentru luare de mită în formă continuată, o acuzație extrem de gravă, având în vedere contextul medical și starea vulnerabilă a pacienților oncologici.

Detalii despre ancheta în curs

Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, iar în data de 28 august 2024, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Arad, împreună cu procurorul de caz, au organizat o acțiune de flagrant. În urma acestei acțiuni, unul dintre medici a fost prins în timp ce primea o mită de 1000 de euro și 1200 de lei de la o pacientă, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

După această acțiune de flagrant, Parchetul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei șapte inculpați și luarea măsurii preventive a controlului judiciar. Cu toate acestea, autoritățile subliniază că „punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive nu pot, în niciun caz, să înfrângă prezumția de nevinovăție”, inculpații fiind prezumați nevinovați până la pronunțarea unei soluții definitive în cauză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
ADIDDB cercetare dezvoltare inovare testare drone 11 result webp
cana cafe istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net