Țara din Europa unde o insulă are același preț ca un apartament cu trei camere. Este întotdeauna vară, iar soarele nu apune niciodată

O insulă splendidă din Europa a fost scoasă la vânzare pentru suma de 220.000 de euro. Este vorba despre insula Fladda-Chuain care are o suprafață de 27 de hectare și face parte din arhipelagul Fladda. Numele insulei se traduce prin „Insula plată din ocean”, însă istoria locului este una ce îmbină mitul, legenda și misterele unei culturi dispărute.

Insula Fladda-Chuain Foto: goldcrestlfg.com
Insula Fladda-Chuain Foto: goldcrestlfg.com

Insula Fladda-Chuain este nelocuită 

Fladda-Chuain are o suprafață de 27 de hectare și este nelocuită, însă istoria ei este fascinantă, plină de mituri și legende. Numele se traduce prin „Insula plată din ocean” și face parte din arhipelagul Fladda. În mitologia irlandeză, insula era considerată locul tinereții veșnice și se spunea că este sacră. De asemenea, se spunea că pe insulă este întotdeauna vară, iar soarele nu apune niciodată, potrivit The Scotsman.

Insula a fost vizitată și de vikingi

Goldcrest, agenția care se ocupă de vânzarea insulei, menționează în anunț că aceasta este plină de păsări și că delfinii și balenele se apropie deseori de coastele sale.  Are și golfuri care oferă mai multe locuri de acostare pentru bărci mici și caiace.

Capela ale cărei ruine se regăsesc pe insulă a fost construită în secolul al VI-lea, perioadă în care a fost adus creștinismul în arhipelag. Se pare că insula a fost vizitată și de vikingi, în 1851 fiind descoperit aici un inel viking din aur din secolul al XI-lea care este acum expus la Muzeul Național al Scoției.

"Fladda-Chuain este o insulă foarte liniștită, cu un farmec aparte"

Jock Galbraith, de la agenția Goldcrest, a declarat: „Fladda-Chuain este o insulă foarte liniștită, cu un farmec aparte. Această vânzare oferă o oportunitate excepțional de rară, pentru că Fladda-Chuain va fi pentru eventualul cumpărător un sanctuar fabulos, un loc în care se va putea bucura de unele dintre cele mai remarcabile peisaje pe care le are de oferit Scoția”.

Fladda-Chuain se află la nord de insula Skye, una dintre cele mai mari și mai populare insule din Hebridele Interioare. Coordonatele aproximative sunt 57°42′N 6°38′W. Insula face parte din grupul cunoscut sub numele de Trotternish, care este o peninsulă situată în nordul insulei Skye.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
santorini insula jpg
troscot japonez1 jpg
prune jpg
sfarsitul lumii jpeg
Tebea 2024  Adevărul  Facebook Diana Sosoaca jpg
cuplu pat freepik jpg
bula la foto mare jpeg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net