Insula secretă din Europa unde nu întâlnești niciun român. Se ajunge ușor, are plaje de top și hoteluri pentru toate buzunarele

Celebră pentru plajele sale cu nisip alb și apele cristaline, cea mai mică dintre Insulele Baleare din Spania emană o atmosferă mult mai calmă și relaxantă în comparație cu Ibiza. Este destinația perfectă dacă ai de gând să te relaxezi, să scapi de agitația zilnică și să te bucuri de peisaje naturale uimitoare. Paradisul necunoscut despre care vorbim este insula Formentera.

Insula secretă din Europa unde nu întâlnești niciun român. Foto: colaj/Instagram
Insula secretă din Europa unde nu întâlnești niciun român. Foto: colaj/Instagram

Fără îndoială, insula Formentera are ceva special. Celebră pentru plajele sale cu nisip alb și apele cristaline, este locul perfect pentru cei care caută să scape de agitația zilnică și să se bucure de peisaje naturale uimitoare. Mai mult, Formentera este considerată sora mai mică a agitatei Ibiza.

Aici, închirierea unei biciclete și explorarea insulei sunt activități foarte apreciate de către vizitatori. De asemenea, aproape toți localnicii vor recomanda plaja Ses Illetes, cu ape albastre transparente care aproape că nu par reale, care este, de altfel, atracția principală a insulei.

Insula superbă din Europa unde scapi de români

Insula Formentera, comoara ascunsă a Insulelor Baleare / foto: Shutterstock
Insula Formentera, comoara ascunsă a Insulelor Baleare / foto: Shutterstock

Pe plaje rar vezi șezlonguri, umbrele sau dușuri. Singurele amenajări capitaliste sunt beach-barurile și restaurantele construite din lemn, puține la numar, unde turiștii se retrag pentru o bere rece sau pentru a lua prânzul. Prețurile, peste medie. La câteva sute de metri de țărm, sunt ancorate iahturile, pe care se desfășoară o viață paralelă cu cea de la țărm.

Cum să ajungi pe insula Formentera

„Plaja de Ses Illetes, pe vârful nordic, este locul în care superiahturile sunt pline cu oaspeți ce mânâncă biban de mare copt cu sare și savurează rosé”, potrivit cntraveler.com.

În ciuda faptului că nu are un aeroport, pe insula Formentera este surprinzător de ușor de ajuns. Cea mai accesibilă variantă este să luați un feribot din Ibiza. Punctul de plecare este Portul Eivissa, adică portul din Ibiza Town, iar destinația finală va fi portul din Formentera. În timpul lunilor de vară, există și feriboturi directe către Formentera din Barcelona, ​​Valencia și Denia.

Compania de transport maritim Balearia conectează porturile Denia și Formentera direct în sezonul de vară. Timpul de tranzit pe un feribot rapid este de 2 ore, pe un feribot lent de 4 ore. Așadar, singura modalitate de a ajunge aici este pe mare. Dar, datorită unei astfel de izolații, există mai puțini turiști, ceea ce înseamnă că odihna este mai calmă și mai exclusivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net