Unde se află „Micul Paradis" al României. Stațiunea de care s-au îndrăgostit turiștii străini are o istorie de peste un secol

Ultima actualizare:

Stațiunea Sărata-Monteoru este cunoscută pentru apele tămăduitoare ale izvoarelor sărate. Mai exact, are ape cu proprietăţi curative ce au fost menţionate încă din anul 1837. Este un loc ideal de vacanţă pentru toate categoriile de turişti: pentru iubitorii de înot, tiroliană şi drumeţii. Locul mai este numit și „Micul Paradis”.

Stațiunea Sărata-Monteoru Foto: Facebook
Stațiunea Sărata-Monteoru Foto: Facebook

Povestea stațiunii balneoclimaterice Sărata-Monteoru

În prezent, stațiunea Sărata Monteoru deține titlul de Destinație Europeană de Excelență – EDEN pentru turismul acvatic. Apele minerale cu proprietăți curative, exploatarea petrolului și Cultura Monteoru sunt cele trei elemente ce se întrepătrund pentru a crea tabloul complet al stațiunii balneoclimaterice Sărata Monteoru.

Povestea stațiunii începe la sfârșitul secolului al XIX-lea, când satele și terenurile din zonă au fost cumpărate de un grec, Grigore Stavri, care ulterior şi-a luat numele de Grigore Constantinescu-Monteoru.

Sărata-Monteoru,renumită pentru apele minerale sărate

Inaugurarea oficială ca stațiune balneară a avut loc acum mai bine de un secol, în anul 1895. Cu toate astea, proprietățile curative ale apelor din zonă erau recunoscute încă din anul 1837. Sărata-Monteoru este renumită pentru apele minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice, dar şi pentru nămolul mineral.

An de an, acolo ajung zeci de mii de turiști, cei mai mulți dintre ei fiind în căutarea unui remediu pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, hepatobiliare, ginecologice sau gastrointestinale.

Bazele de tratament au fost modernizate, fiind dotate acum cu aparatură performantă, de ultimă generație. Piscinele cu apă sărată sunt la mare căutare, vizitatorii având astfel ocazia să îmbine utilul cu plăcutul. Stațiunea Sărata Monteoru este o destinație și pe placul copiilor. Micuții turiști se pot distra în parcurile de aventură din zonă sau la bazinul didactic de înot, se precizează într-un videoclip publicat în mediul online ca parte a campaniei de promovare turistică a stațiunii.

Mina de petrol de la Sărata Monteoru este unică în Europa 

Din prezentare, aflăm că Grigore Monteoru a fost un pionier al industriei extractive din România. De fapt, mina de petrol de la Sărata Monteoru este unică în Europa prin sistemul de exploatare, fiind operațională și în zilele noastre.

Familia Monteoru a lăsat o moștenire importantă Buzăului și prin Capela și Vila Monteoru, două edicifii declarate în prezent monumente istorice. Apoi, regiunea este cunoscută pentru Cultura Monteoru, considerată una dintre cele mai avansate civilizații din Epoca Bronzului. Muzeul Județean găzduiește o colecție impresionantă de artefacte din acea perioadă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net