Unde se află muntele cu narcise sălbatice. Locul este de o frumusețe de îți taie respirația. VIDEO

România ascunde comori peisagistice la tot pasul, iar una dintre ele este muntele cu narcise sălbatice. Această zonă a atras atenția turiștilor din întreaga țară, care vin să admire această minunăție naturală.

Peisajul a devenit renumit printre turiști / foto: arhiva Adevarul
Peisajul a devenit renumit printre turiști / foto: arhiva Adevarul

Unde se află faimosul munte cu narcise din România

Într-o zonă montană din România, un peisaj de basm prinde viață. Muntele cu narcise oferă un spectacol impresionant, mai ales primăvara, când narcisele înfloresc.

Turiștii dornici să vadă acest loc special trebuie să ajungă în județul Hunedoara, în Pasul Vâlcan, unde priveliștea îi va lăsa fără cuvinte. Oriunde privești, câmpuri întregi de narcise te înconjoară.

Peisajul a devenit renumit printre turiști, atrăgând vizitatori an de an, în fiecare primăvară, pentru a se bucura de această frumusețe a naturii.

Pasul Vâlcan, situat la granița dintre județele Gorj și Hunedoara, este o zonă cu o bogată istorie, fiind martorul multor bătălii din Primul și Al Doilea Război Mondial. Cei care ajung aici pot admira monumentele ridicate în cinstea eroilor români și, cu puțin noroc, pot explora tranșeele săpate în urmă cu mai bine de un secol.

Legendele muntelui cu narcise din județul Hunedoara

Pasul Vâlcan este învăluit în legende și povești istorice. Se spune că Mihai Viteazul a trecut prin această zonă în drumul său către Viena, iar calul său a murit aici din cauza efortului depus.

Turiștii care plănuiesc să viziteze Pasul Vâlcan nu trebuie să își facă griji privind accesul. Se poate ajunge cu telegondola sau pe drumul care coboară către Schela, deși acesta nu este modernizat și accesul cu autoturisme este imposibil.

După vizitarea acestui loc istoric, turiștii pot continua către o altă atracție a zonei: Vârful Straja, de unde întregul peisaj se dezvăluie într-o perspectivă nouă.

Pasul Vâlcan a devenit o destinație populară datorită câmpurilor de narcise. Locul este unic în România, iar primăvara, când totul prinde viață, face din Pasul Vâlcan un loc de neratat, măcar o dată în viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net