Unde se află „Zidul lui Dracula”. Este considerat un loc de-a dreptul înspăimântător

Unul dintre cele mai cunoscute mituri din România, care a devenit chiar unul internațional, are legătura și cu o cetate veche din inima Capitalei. Parte componentă a ruinelor fostei cetăți Curtea Veche, unul dintre refugiile pe care Vlad Țepes le utiliza constant, Zidul lui Dracula este un loc considerat de-a dreptul înspăimântător. Potrivit unei legende, locul este bântuit de fostul voievod.

Unde se află Zidul lui Dracula / Foto: Colaj Pixabay/Arhiva Click!
Unde se află Zidul lui Dracula / Foto: Colaj Pixabay/Arhiva Click!

Legenda spune că fantoma lui Vlad Țepeș, supranumit și „Dracula”, ar bântui Curtea Veche, devastată de un incediu în 1718, la fel ca jumătate din oraș. Și cutremurul puternic din 1738 a contribuit la ruinarea cetății. Deși nu se știe cu exactate, se crede că fortăreața a fost construită de către domnitor în perioada anilor 1458 – 1459, scopul principal al acesteia fiind un scut de apărare împotriva invaziilor otomane.

Așadar, conform legendei, fosta cetate Curtea Veche este și acum bântuită de nimeni altul decât Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești. Locul cu pricina este și mai înfricoșător pentru că se spune că acolo s-au găsit rămășițe ale cazanelor din topitoria fostului voievod. Acum, aflat în ruinele fostei cetăți Curtea Veche, care se întindea pe mai multe străzi, respectiv Halelor (fosta stradă Carol), Lipscani, Calea Moșilor, Bărăției și Selari, este Zidul lui Dracula.

Zidul lui Dracula se află în ruinele fostei cetăți Curtea Veche

Întreaga construcție a fost dărâmată de un alt domnitor, Mircea Ciobanu. Acesta a vrut să o radă de pe fața pământului, dar nu se știe din ce cauza doar un singur zid a mai rămas în picioare, iar de atunci el a fost botezat „Zidul lui Dracula”.

Totodată, în interiorul fostei cetăți a fost emis un document de o importanță crucialp, în care s-a menționat, pentru prima oară, numele orașului București, chiar de către „Dracula”, la 23 septembrie 1459. Mai mult, cum cazanele domnitorului erau localizate pe locul unde astăzi se află Curtea Sitclarilor, o poveste din strămoși spune că aici focul obișnuia să ardă zi și noapte.

Așadar, dacă ai în plan să vizitezi Bucureștiul și vrei să ajungi la Zidul lui Dracula, acesta se află în Curtea Veche, deși poate fi admirat de orice trecător și nu ai nevoie de intrare, este deseori trecut cu vederea de către turiști. Dar, rămâne un obiectiv turistic extrem de interesant și plin de curiozități pentru mulți români.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net