Unicul fiu al scriitorului Cezar Petrescu și-a omorât logodnica, apoi s-a sinucis. Tatăl său nu a fost prezent la funeralii

Ultima actualizare:

Teodor Aurel Petrescu, unicul fiul a celebrului scriitor Cezar Petrescu, se află înmormântat în cimitirul din comuna Tîmboieşti, alături de cea care i-a fost iubită, Viorica Roman. Deoarece iubirea lor era una neacceptată de către părinți, tânărului i-a venit ideea sinuciderii. Şi-a dus planul la bun sfârşit pe data de 4 iulie 1940, la o zi după ce România pierdea Basarabia şi Nordul Bucovinei. Însă, nu a murit singur, ci a luat-o cu el şi pe aleasa inimii sale.

Unicul fiu al scriitorului Cezar Petrescu și-a ucis logodnica, apoi s-a sinucis / Foto: Adevărul.ro
Unicul fiu al scriitorului Cezar Petrescu și-a ucis logodnica, apoi s-a sinucis / Foto: Adevărul.ro

La 4 iulie 1940, o tragedie a zguduit Timboiești. Doi tineri, mai exact, fiul romancierului Cezar Petrescu, Teodor Aurel, și fiica lui Dumitru Roman, unul dintre cei mai bogați bărbați din comună, Viorica, s-au sinucis din dragoste. Scriitorul Cezar Petrescu a fost căsătorit de cinci ori. Prima sa soție, Marcela, a murit când avea doar 25 de ani, iar singurul lor fiu, Aurel Teodor, student la arhitectură, s-a sinucis la 23 de ani.

Băiatul s-a îndrăgostit nebunește de Viorica, fiica unui fermier înstărit din orașul Vrancea Tâmboești, care avea 19 ani. Cei doi tineri au vrut să se căsătorească, astfel că a așteptat ca fata să termine liceul și apoi a rugat-o să-i fie soție. Cezar Petrescu s-a opus ferm acestui lucru, părinții frumoasei Viorica au fost și ei suspicioși, așa că Aurel Teodor, care urma să fie trimis pe front în război, a luat o decizie drastică.

A luat-o cu el în mormânt şi pe aleasa inimii sale

Pe data de 4 iulie 1940, crezând că dragostea lor nu are nici o șansă de a reuși, lui Teodor i-a venit ideea sinuciderii. Și totuși, nu singur, ci a luat-o cu el în mormânt şi pe aleasa inimii sale, împușcând-o chiar în curtea casei fetei, apoi la rândul său şi-a pus pistolul la tâmplă şi şi-a luat viaţa.

Au fost înmormântați unul lângă altul câteva zile mai târziu, dar scriitorul Cezar Petrescu nu a fost prezent la înmormântare. El l-a încredințat pe jurnalistul focșănean Leon Kalustian să asigure cele necesare.

„Nu sunt mulţi care să ştie că, din primul lui mariaj, din tinereţe a avut un fiu. Singurul lui copil. Îl chema Aurel. Era deştept, era frumos, era talentat, era student la Arhitectură şi iubea o fată, colegă cu el de studii, originară din comuna Sîmboteşti, a fostului judeţ Râmnicu-Sărat. Plecase în vacanţa de Paşti din 1940, să petreacă sărbătorile la părinţii fetei care erau nişte ţărani mai cuprinşi; şi acolo, drama pe care nimeni n-a putut-o dezlega. Fiul lui Cezar Petrescu şi-a ucis iubita şi apoi s-a sinucis. N-a lăsat nici o explicaţie a gestului şi taina a dus-o cu el în mormînt.

Nu l-am văzut Pe Cezar Petrescu niciodată atât de destrămat şi atât de gârbovit ca sub plumbul acestui imprevizibil epilor. M-a rugat să mă duc să mă ocup de problemele înhumări şi am făcut-o, cu toată greutatea, ca să-l cruţ de o realitate care nu mai putea fi modificată şi ca să-şi poată evalua, salva imaginea copilului dragostei lui dintâi, poate printr-un miracol, încă undeva, viu”, consemna în „Simple Note”, Leon Kalustian, conform Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net