Unicul loc din România unde poţi face safari. Are peisaje de poveste și e plin de animale sălbatice

România este plină de locuri în care parcă ești transpus într-un tărâm de basm. Este și cazul singurului loc din țară în care poți să faci safari. Are peisaje de poveste și este plin de animale sălbatice și dune de nisip. Vorbim de localitatea Caraorman, un loc de vis unde merită să ajungi.

Caraorman, singurul loc din România în care poți să faci safari / foto: arhiva Click!
Caraorman, singurul loc din România în care poți să faci safari / foto: arhiva Click!

Singurul loc din România în care poți să faci safari se află în inima Deltei Dunării. Situată la peste 300 de km de București, Grindul Caraorman, situat între Sulina și Sfântul Gheorghe, oferă o imagine extrem de plăcută celor care ajung în zonă pentru a admira animalele sălbatice, în special a cailor fără stăpân.

Prima destinație a turului este în pădurea Caraorman (denumire dată de turci și care se traduce prin pădurea neagră sau pădurea întunecată), acolo unde se găsesc 102 stejari care au peste 500 de ani vechime, o parte din ei fiind incluși şi în patrimoniul UNESCO. Aceasta mai găzduiește, la fel ca în jungla amazoniană, liane, viță de vie sălbatică, iederă și hamei.

Povestea Stejaurul Îngenuncheat

Probabil că cel mai spectaculos este Stejarul Îngenuncheat, care seamănă foarte bine cu un om care stă în genunchi. Ramurile sale sunt aplecate până aproape de pământ și au prins la rândul lor rădăcini.

„Se zice că este cel mai bătrân stejar din Delta Dunării, cu o vechime de peste 400 de ani și cu o circumferință de peste 4m. Abia îl pot cuprinde patru bărbați mai masivi.

Legenda spune că un turc s-a îndrăgostit de o frumoasă zaporojancc de pe aceste meleaguri, ce urma să fie mireasa unui viteaz cazac zaporojan, însă în noaptea nunții, turcul a furat fata și a fugit cu ea în Padurea Neagră. Cazacul i-a urmărit și i-a prins.

S-a dat o luptă pe viață și pe moarte. Turcul fiind invins, a fost pus să îngenuncheze și i s-a tăiat capul. În locul în care turcul a îngenuncheat, a răsărit Stejarul Îngenuncheat, care a crescut cu ramurile culcate pe pământ. Ba mai mult, aceste ramuri au prins noi rădăcini”, scrie pe pagina de Facebook „Caraorman”.

Turiștii pot vedea o copie a Mesei Tăcerii a lui Constantin Brâncuși

Totodată, spectaculoasă este și copia Mesei Tăcerii a lui Constantin Brâncuși, construită în urmă cu aproximativ 30 de ani, care se află chiar lângă stejar. Există, de asemenea, o fântână unde oamenii pot bea apă proaspătă și rece.

În pădurea Caraorman turiștii pot fotografia iepuri, căprioare, vulpi, șacali, mistreți, pisici sălbatice sau câinii enot. De asemenea, oamenii pot imortaliza caii sălbatici de la Letea, care au fost lăsați în libertate după desfințarea IAS-urilor. Experiența inedită și sălbatică din safari nu trebuie ratată!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net