V-aţi întrebat vreodată cum s-a inventat cafeaua? Legenda începe de la un pastor de capre
Majoritatea lucrurilor care ne înconjoară au o legendă privind originea lor. Legenda originii cafelei este legata de Kaldi, un pastor de capre, care a trăit în Etiopia în urma cu mai mult de 1000 de ani.
Dincolo de legendă, descoperirea cafelei a dus la cultivarea sa comerciala, care este atestată pentru prima oara an secolul al XV-lea in Etiopia, unde cafeaua creşte sălbatic. Consumul de cafea s-a răspândit în Yemen, Egipt, Siria şi Turcia. Cafeaua era cunoscută sub denumirea de ’vinul Arabiei’, aparent datorită faptului că musulmanii care nu aveau voie să consume vin foloseau cafeaua ca şi substitut datorită efectului ei stimulator. Obiceiul de a bea cafea s-a răspândit rapid şi în 1615 ajungea în Veneţia primul transport pe mare din Turcia. În secolul al 17-lea, existau deja în Europa numeroase cafenele. Din Marea Britanie şi alte ţări europene, cafeaua a fost dusă în Virginia, America.
Europenii au facut cunoştinţă cu gustul cafelei în 1615 când negustorii venețieni, care au devenit familiari cu băutura de la Istanbul au adus-o cu ei la Veneția. La început, băutura a fost vândută pe stradă de către furnizorii de limonada, dar în 1645 sa deschis prima cafenea în Italia. Cafenelele curând au apărut peste tot în țară și, ca și în multe alte țări, ele au devenit o platformă pentru oamenii din toate categoriile vietii, în special artiștii și studenții, să se adune și sa stea la povesti.