Vacanță mai scumpă pentru români. O destinație populară a introdus o taxă suplimentară la cazare

Ultima actualizare:

Vacanța devine mai scumpă pentru români. O destinație populară a introdus o taxă la cazare. Această sumă suplimentară va fi plătită de la 1 ianuarie 2023.

Vacanță mai scumpă pentru români
Vacanță mai scumpă pentru români

Românii care fug în Turcia trebuie să știe că, de la 1 ianuarie 2023, au de plătit o taxă suplimentară de 2% în hoteluri, moteluri, sate turistice, pensiuni, precum şi pentru circuitele organizate de agenţiile de turism, transmite Novinite, potrivit Agerpres.  

Este interesant faptul că decizia privind taxa turistică a fost adoptată în 2019, dar din cauza Pandemiei, implementarea ei a fost amânată.

De la această taxă turistică sunt scutiți angajaţii misiunilor diplomatice şi ai organizaţiilor internaţionale cu statut diplomatic. 

Vacanță mai scumpă pentru români. Turcia a introdus o taxă turistică

Românii care merg în Turcia vor plăti o taxă suplimentară
Românii care merg în Turcia vor plăti o taxă suplimentară

Nu toate persoanele din domeniul turistic din Turcia au fost de acord cu această taxă turistică. Reprezentanţii sectorului turismului din Turcia, care s-au declarat împotriva introducerii taxei, au susţinut că ar afecta poziţia competitivă a ţării care, spre deosebire de alte state, nu a perceput până acum o taxă turistică.

În 2022, autorităţile turce aveau ca obiectiv atragerea a 47 milioane de turişti şi obţinerea de venituri de 37 miliarde de dolari. Cu un an înainte, în 2021, veniturile din turism s-au dublat la aproape 25 miliarde de dolari, dar sub nivelul de 34,5 miliarde de dolari înregistrat în 2019, când 45,1 milioane de turişti străini au venit în Turcia, potrivit Agerpres.

Potrivit unuia dintre operatorii germani de turism, în vara lui 2020, Turcia a fost una dintre destinațiile cu cea mai mare creștere. De altfel, în Antalya, procentul a urcat cu 480% faţă de 2019, urmată de Mallorca (+140%) şi Grecia (+74%).

Antalya e o destinație de vacanță foarte populară

Românii fug des de litoralul din țara noastră. Nu mai este niciun secret că Antalya este una dintre destinațiile preferate de turiștii români. Plaje cu nisip fin, mâncare multă, variată şi gustoasă, dar şi curăţenie impecabilă îi determină pe aceștia să fugă vara în Turcia.

 „Marile resorturi din zonă se întrec în a oferi oaspeţilor săi adevărate opere de artă culinară. În resorturile de lux există mai multe tipuri de restaurante tematice. Fiecare dintre acestea este pregătit cu o paletă foarte complexă de preparate culinare“, relata o turistă din România.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net