Vacanțe mai scumpe pentru români! Cât costă trei zile la mare sau la munte

Ultima actualizare:

Sezonul concediilor se apropie odată cu vacanța de Paște urmată imediat de cea de 1 Mai, și deși prețurile sunt tot mai mari, românii nu se dau înapoi de la rezervări. Cu cât s-au scumpit vacanțele, aflați chiar acum!

concediu jpg

Potrivit Adevărul, în anii pandemiei, planurile de vacanță se organizau mai degrabă de pe o zi pe altă, pe fondul nesiguranței cauzate de restricții. Acum însă lucrurile stau cu totul diferit și se observă o siguranță mai mare atunci când vorbim despre planificarea călătoriilor. Asta îi ajută pe români să își organizeze din timp vacanțele, având la dispoziție o gamă variată de opțiuni când vine vorba atât de destinații, unitățile de cazare, dar și prețuri! Astfel, mulți turiști ajung să își facă rezervările cu 30, 60, 90 sau chiar 120 de zile înaintea datei de check-in. 

femeie vacanta mare la plaja jpeg

Vacanțe mai scumpe, rezervări mai multe

Conform celor de la Travelminit.ro destinațiile care ocupă primul loc în topul sejururilor rezervate în perioada early book se regăsesc stațiunile montane cu 41% din rezervări, urmate imediat de cele de pe litoralul românesc cu 22% din rezervări. Ei bine, imediat pe următorul loc se clasează stațiunile balneare cu 15% din rezervări.

Când vorbim însă despre tarife, statistcile ne arată că prețul mediu pentru un sejur rezervat prin early book se ridică la 1.142 de lei dacă luăm în considerare o vacanță pentru două persoane la mare în perioada verii pentru 3 nopți. În mod curios pentru un sejur în stațiunile balneare prețul mediu este de 1040 de lei, iar imediat în top se clasează vacanțele la munte, care sunt ceva mai ieftine cu 952 de lei. Mai ieftine sunt vacanțele în orașe care ajung la 840 de lei. Scenariul pentru o vacanță de familie cu doi adulți și doi copii pe perioada a 5 nopți în sezonul estival se ridică la 2.424 de lei la mare! Pe când la munte prețul nu diferă cu mult și ajunge la 2.243, iar în stațiunile balneare la 2.034 de lei. 

vacanta la munte 0 jpeg

Avantajele rezervărilor early book

Deși rezervările de tip early book sunt mai scumpe față de anul trecut cu până la 17-20%, scumpiri generate evident și de inflație, acestea tot sunt mai avantajoase față de cele făcute pe ultima sută de metri.

camera hotel check in vacanta concediu foto shutterstock

Avantajele pe care le au turiștii care fac rezervări early booking sunt, în primul rând, prețurile mai bune și reducerile de care pot profita, făcând astfel economii semnificative de buget pentru vacanță. Apoi, un alt beneficiu este varietatea mare a disponibilităților la unitățile de cazare preferate: efectuând rezervarea din timp, turiștii au de ales din mai multe opțiuni și pot opta pentru cel mai bun raport calitate/preț, în funcție de obiectivele lor. Rezervările early booking sunt din nou în trend, turiștii au acum mai multă siguranță în ceea ce privește călătoria lor, așa că își planifică vacanțele din timp, astfel că am înregistrat o dublare a numărul de rezervări în primul trimestru la Travelminit”, spune Dóra Török, manager operațional Travelminit.ro, potrivit sursei citate.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net